Žnidaršič in Žganjar v finale SP s četrtim časom kvalifikacij.

0
636

V Franciji ta teden na istem prizorišču kot svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah poteka tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Po včerajšnjih uspešnih kvalifikacijah, ko je Nejc Žnidarčič postavil najboljši čas, Anže Urankar pa je bil drugi med kajakaši, je bil tudi drugi kvalifikacijski dan za slovensko ekipo uspešen. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta namreč v konkurenci dvojcev postavila četrti čas kvalifikacij. Z drugim časom druge vožnje sta zanesljivo v finale napredovala tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar.

Nekdanja svetovna prvaka v sprintu na divjih vodah Peter Žnidaršič in Luka Žganjar letos nista veliko tekmovala, saj sta se bolj posvečala službenim in drugim obveznostim. Na zahtevni progi v Pauju sta  svojo nalogo opravila dobro in zasedla četrto mesto ter si tako napredovanje v finale zagotovila že s prvim nastopom.

»Bile so napakice, ampak minimalne. Vožnja ni bila najhitrejša, je pa bila zanesljiva. Prvi večji val sva pobrala, kar naju je malo ustavilo. V finalni vožnji morava še izpiliti malenkosti. Naprej sva se uvrstila v prvo. To šteje,« je uvodoma dejal Peter Žnidaršič. V soboto sprinterje na divjih vodah finale čaka v večernih urah, kar ljubljanskemu dvojcu ustreza, saj sta pod reflektorji že osvajala kolajne na svetovnih prvenstvih: »Razen najinega prvega nočnega finala, so bili ostali kar dobri. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.«

Pred slovensko navezo so se zvrstili trije francoski dvojci, in sicer Dazeur – Santamaria, Mareau – Troubady in Debray – Lapointe. O (ne)premagljivosti domačinov med dvojci je Luka Žganjar povedal: »So premagljivi, sploh zato, ker je doma najtežje tekmovati. Sami smo to občutili v Solkanu in Bovcu. Morda bo kakšnega izdala trema. Načeloma na tej progi vsi delamo napake, na treningih je bilo mogoče videti marsikaj. V finalu je le ena vožnja, tako da se lahko zgodi vse.«

Po večji napaki v spodnjem delu proge, ki jima je pobrala precej dragocenega časa, pa sta Simon Hočevar in Maks Frančeškin prvi kvalifikacijski nastop končala na enajstem mestu. To je pomenilo, da sta morala startati še enkrat. V drugo sta nastopila veliko boljše in se z drugim časom vožnje prav tako uvrstila v finale.

Sprinterski del svetovnega prvenstva se bo nadaljeval v soboto, ko bodo na sporedu vse finalne preizkušnje, ki se bodo začele ob 18.15.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/pau-2017/live