Ajda Novak do polfinala kajakaškega krosa

0
310

Krakov – 2. julija (STA) – Slovenska kajakašica Ajda Novak v kajakaškem krosu ni ponovila uspeha iz prejšnjega prvenstva, ko je zasedla tretje mesto. Tokrat je v Krakovu prišla do polfinala, kjer pa sta bili Nemka Ricarda Funk in Nizozemka Martina Wegman boljši.


“Ko si enkrat tretji, ne moreš biti zadovoljen z uvrstitvijo med najboljših osem, vseeno pa menim, da je uvrstitev med osem uspeh. Moja taktika je bila, da poskušam dobro startati, to mi je tudi uspelo, a v polfinalu sem izgubila položaj pri prvih protitočnih vratcih. Sicer bi ga lahko dobila nazaj, a me je tekmovalka za mano toliko ovirala, da sta mi prvi dve ušli,” je dejala Novak, ki si želi predvsem boljših zimskih pogojev za trening te discipline.
“Nimamo ustreznih protitočnih boj, na katerih bi lahko vadili, kar se nam Slovenkam pozna,” meni Novak, 15. po sobotnih kvalifikacijah.


Zlato medaljo je osvojila Ukrajinka Viktoria Us, srebrno Funk, bronasto pa Italijanka Stefanie Horn. Pri moških je bil najboljši Čeh Ondrej Tunka pred Avstrijcem Felixom Oschmautzem in rojakom Vitom Prindišem.


Peter Kauzer, Vid Kuder Marušič, Tine Kancler, Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar se v kvalifikacijah niso uvrstili med najboljših 16.

Foto: Nebojša Radović