Ajda Novak druga v slalomskem krosu.

0
323

Po tekmah svetovnega pokala v slalomu in spustu na divjih vodah v Pauju je na progi sledila še tekma slalomskega krosa, kjer je slovenske barve zastopala Ajda Novak. Ljubljančanka se je uvrstila v finale in tam zasedla drugo mesto. Nekoliko spretnejša od naše tekmovalke je bila le Francozinja Caroline Loir. Tudi tretje mesto je osvojila domačinka Alixe Degremont, v finalu pa je veslala še Nizozemka Martina Wegman.

»Tekma je res zabavna. Predvsem je to za sprostitev. Zdi se mi, da včasih vse skupaj jemljemo preveč resno, tako da mi to potem pomaga tudi na slalomskih tekmah, da se bolj sprostim in bolj uživam na vodi. Pri krosu mi je najbolj všeč start, sploh tam, kjer je takšna “rampa”, je najbolj zabavno. Moraš se znajti v situaciji, v kateri se nahajaš, in ne veš, kako se bo izteklo vse do cilja, tako da se moraš boriti do konca,« je o izkušnji slalomskega krosa povedala Ajda.

V moški konkurenci je zmagal Čeh Vit Prindiš, pred rojakom Vavrincem Hradilekom in Švicarjem Martinom Dougoudom, Kanadčan Ben Hayward pa je bil četrti.