Alan Apollonio in Matic Klobučar mladinska svetovna podprvaka v sprintu na mirnih vodah!

0
524

Kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar je navdušil na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka v Kanadi. V paradni disciplini na 1000-metrov sta priveslala do srebrne kolajne in s tem doslej največjega uspeha v karieri. Mladi dvojec, ki skupaj vesla šele od letošnje sezone, saj je Apollonio še lani na evropskem mladinskem prvenstvu do kolajne priveslal skupaj s Simonom Blaževičem, je v letošnji sezoni že nanizal nekaj uspehov, med drugim sta bila srebrna tudi na mladinskem evropskem prvenstvu na Poljskem. To je sploh prvo odličje za Slovenijo na svetovnih mladinskih prvenstvih v sprintu. Apollonio in Klobučar sta v finalu za nekaj manj kot tri sekunde zaostala za Madžaroma Zsomborjem Noejem in Petrom Vassom, tretja pa sta bila Danca Casper Pretzmann in Morten Gravesen.

Po izjemnem uspehu je Apollonia in Klobučarja čakal še polfinalni nastop na 200 metrov, kjer je nastopila tudi Anja Osterman. Na najkrajši 200-metrski razdalji si je Anja Osterman priveslala nastop v nedeljskem finalu A. V svoji polfinalni skupini je zasedla drugo mesto z manj kot sekundo zaostanka za zmagovalko Joano Vasconcelos s Portugalske. Tretja je bila Avstralka Alyce Barnett.

Nov nastop na 200 metrov sta si priveslala tudi srebrna Apollonio in Klobučar, ki bosta v nedeljo veslala v finalu B. Nastop v finalu A se jima je izmuznil za vsega nekaj stotink, saj sta v svoji skupini zasedla četrto mesto, v finale A pa so vodila prva tri mesta. Najhitrejša je bila romunska dvojica Sadovnič – Ciocan, druga sta bila Poljaka Mikolajewicz in Kaczmarek, tretja pa Argentinca Vernice in Lascano.

Zadnji dan prvenstva bomo videli tri slovenske nastope. Najprej bosta v finalu B na 200 metrov veslala Apollonio in Klobučar, nato Anjo Osterman čaka finale A na 500 metrov, kasneje pa bo Ostermanova nastopila še v finalu B na 500 metrov.

 

 

Rezultati: http://canoeniagara.spotfokus.pt/results/