Anja Osterman v finalu B na 500 metrov.

0
556

Sprinterka na mirnih vodah Anja Osterman je na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane na 500-metrski razdalji priveslala do finala B, potem ko se ji je finale A po nastopu v polfinalu izmuznil le za las. Veslala je tudi v kvalifikacijah na 200 metrov, kjer je napredovala v polfinale. Tam bosta na isti razdalji veslala tudi Alan Apollonio in Matic Klobučar med kajakaškimi dvojci.

Primorski kajakašici Anji Osterman se je finale A na 500 metrov na svetovnem prvenstvu v Kanadi izmuznil za vsega eno mesto. V polfinalu kajakašic do 23 let je v svoji skupini zasedla četrto mesto, v finale A pa so napredovale le najhitrejše tri tekmovalke. V polfinalu je sicer veslala malenkost počasneje kot v prvem nastopu na prvenstvu. V drugi polfinalni skupini je bila najhitrejša Rusinja Vera Sobetova, druga je bila Južnoafričanka Esti Van Tonder, tretja pa Belorusinja Aleksandra Grišina. Nastop v finalu B Ostermanovo čaka v nedeljo.

Edina slovenska predstavnica med kajakašicami na tem prvenstvu je nastopila tudi v kvalifikacijah na 200 metrov. V drugi skupini je bila četrta in se zanesljivo uvrstila v polfinale. Najhitrejša je bila Švedinja Linnea Stensils, druga je bila Francozinja Sarah Guyot, tretja pa Portugalka Joana Vasconcelos. Polfinale bo na sporedu v soboto.

Na 200-metrski razdalji sta nastopila tudi Alan Apollonio in Matic Klobučar med kajakaškimi dvojci, ki sta prav tako napredovala v polfinale, čeprav običajno na najkrajši razdalji ne tekmujeta. Tokrat sta se za nastop odločila zato, ker so na prvenstvu organizirali tekmovanja le na olimpijskih razdaljah, kar pomeni, da moški ne tekmujejo na 500 metrov, ženske pa ne na 1000 metrov. V kvalifikacijski skupini sta Apollonio in Klobučar zasedla šesto mesto. Najhitrejša sta bila Španca Enrique Adan in Pedro Vasquez, druga sta bila Nemca Marius Radow in Maximilian Zenker, tretja pa Argentinca Agustin Vernice in Manuel Lascano. Polfinale na 200 metrov bo na sporedu v soboto, ko obetavni primorski dvojec čaka tudi nastop v finalu A na 1000 metrov.

 

Uradna stran tekmovanja: http://www.canoeniagara.ca/site/home