Alan Apollonio in Simon Blaževič bosta na EP veslala v finalih A na 500 in 1000 metrov.

0
594

Kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blaževič si je na evropskem prvenstvu v sprintu za mladince in mlajše člane, ki ta konec tedna poteka v Montemor-o-Velhu, priveslal nastopa v dveh finalih A, tako na 1000 kot 500 metrov. Že včeraj je po zmagi v kvalifikacijah na 1000-metrski razdalji neposredno v finale A napredoval tudi Rok Kuk. Preostali slovenski predstavniki bodo veslali v finalu B.

Slovenska sprinterska reprezentanca na Portugalskem nadaljuje z dobrimi nastopi. Obetavni kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blaževič je veslal zelo dobro v obeh polfinalnih preizkušnjah tako na 500 kot 1000 metrov in se uvrstil v finali A. Na 1000-metrski razdalji sta bila Apollonio in Blaževič najhitrejša v svoji polfinalni skupini, za njima sta zaostala britanski dvojec Matthew Bowley in Guy Standeven ter češka posadka Josef Anto – Vojtech Kučera. S tretjim časom polfinalne skupine na 500 metrov pa sta si prav tako zagotovila nastop v nedeljskem finalu A. Od slovenskega dvojca sta bila hitrejša Madžara Zsombor Noe – Peter Vass in Belorusa Ivan Curanau – Spartak Bažkou.

V polfinalu na 1000 metrov je nastopil mladinec Matic Klobučar, ki pa je bil v svoji skupini peti in bo tako veslal v finalu B. Najhitrejši v tej polfinalni skupini je bil Rus Maksim Spesivcev, drugi je bil Španec Marcus Walz, tretji pa Madžar Akos Gascal.

V polfinalu na 500 metrov je veslal Rok Kuk, ki si je že včeraj na 1000 metrov priveslal nastop v finalu A, in se s četrtim časom skupine uvrstil v finale B. Za zmagovalcem skupine Nemcem Tomom Liebscherjem je zaostal za nekaj manj kot tri sekunde. Prav tako sta si finale B na 500 metrov priveslala tudi mladinec Vid Debeljak in mlajša članica Anja Osterman. Slednja je v svoji skupini zasedla šesto mesto, zmagala je Nemka Anne Knorr, Debeljak pa je bil v svoji skupini peti.

V popoldanskem delu prvenstva so se tekmovalci pomerili v kvalifikacijah na 200 metrov. Vsi slovenski predstavniki so se iz kvalifikacij prebili v polfinale. Vid Debeljak je bil v svoji skupini peti, Tilen Vidovič šesti, Anja Osterman je bila peta, Matic Klobučar in Patrik Toš pa sta med kajakaškimi dvojci zasedla četrto mesto.

V sobotnem delu programa tekmovalce čakajo finala na 1000 metrov ter polfinalne preizkušnje na 200 metrov, v nedeljo pa se bodo sprinterji pomerili še v finalih na 500 in 200 metrov.