Ana Šteblaj in Anže Urankar zmagovalca tekme svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah

0
379

Ljubljanska spustaša na divjih vodah Ana Šteblaj in Anže Urankar sta zmagala na tekmi svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah, ki poteka v Čeških Budejovicah. Odlične rezultate so dosegli tudi drugi naši predstavniki.

Uspehi naših spustašev na divjih vodah v sezoni 2023 se še nadaljujejo. Po uspešnem evropskem prvenstvu v Skopju in svetovnem prvenstvu v Augsburgu, pa svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane, se novih uspehov naših tekmovalcev veselimo tudi v zadnjem delu tekem za svetovni pokal.

Na Češkem, natančneje v Čeških Budejovicah, sta do velikega uspeha prišla kajakaša ljubljanskega kluba Ana Šteblaj, ki je bila nepremagljiva med kajakašicami, in Anže Urankar, ki je bil znova najhitrejši med kajakaši.

Anže Urankar ima za seboj že odlično sezono, saj je postal tako svetovni kot evropski prvak v sprintu na divjih vodah, sedaj pa je kljub zdravstvenim težavam premagal vso konkurenco še na tekmi svetovnega pokala. Tokrat je bil od najbližjega zasledovalca Švicarja Luisa Clavadetscherja hitrejši za 15 stotink. Bronasto kolajno si je priveslal Čeh Mikulaš Zapletal.

Tik pod zmagovalnim odrom je tekmo sklenil Nejc Žnidarčič, ki je za kolajno zaostal za 43 stotink. Odlično se je izkazal tudi mladinec Jon Šenk, ki je v svojem prvem članskem finalu na tekmah svetovnega pokala zasedel deseto mesto. Tim Novak je bil 19., Tjaš Til Kupsch 30., Matija Preskar pa 36.

Do novega uspeha je prišla tudi kajakašica Ana Šteblaj, letošnja svetovna prvakinja v konkurenci do 23 let in srebrna s članskega evropskega prvenstva v sprintu na divjih vodah. Na Vltavi je tudi ona ugnala vso konkurenco ter slavila s pol sekunde naskoka pred predstavnico Češke Klaro Vankovo. Francozinja Lise Vinet je bila tretja. V finalu kajakašic je veslala tudi mladinka Naja Pinterič in zasedla 15. mesto. Hana Bedrnjak je bila na koncu 22., Živa Jančar pa 28.

Naja Pinterič se je na progo podala tudi v kanuju, kjer je tekmo svetovnega pokala končala kot osma. Zmagala je Čehinja Marie Nemcova, pred rojakinjo Anno Retkovo, tretja pa je bila Slovakinja Katarina Kopunova.

V preostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov. Med kanuisti so prva tri mesta osvojili Francoza Charles Ferrion in Matteo Zanni ter Čeh František Salaj, med dvojci Francoza Hugues Moret in Pierre Troubady, na drugem in tretjem mesti pa sta bili češki posadki Martin Novak – Antonin Haleš in Daniel Suchanek – Ondrej Rolenc. V ženskem kanuju dvosedu je zmagala švicarska posadka Mona Clavadetscher – Hannah Mueller, drugi sta bili Britanki Emma in Kerry Christie, tretji pa Čehinji Jana Strilkova in Simona Bundova.

V četrtek bo v Čeških Budejovicah še ena tekma za svetovni pokal v sprintu na divjih vodah.

Več: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/ceske-budejovice-2023