Matevž Manfreda in Anže Pikon v polfinalu svetovnega pokala v sprintu v Parizu

0
334

Mladi slovenski dvojec na mirnih vodah Matevž Manfreda – Anže Pikon, ki je navdušil na nedavnem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Nemčiji, nadaljuje z dobrimi nastopi tudi na zadnji tekmi za svetovni pokal v letošnji sezoni. V Parizu sta se v močni konkurenci uvrstila v polfinale kajakaških dvojcev na 500 metrov.

Pariz do petka gosti zadnjo letošnjo tekmo za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah, ki je obenem tudi generalka za olimpijske igre prihodnje leto. Tekmovanje zato poteka po enakem sistemu, kot bodo organizirane olimpijske igre, ne po siceršnjem sistemu napredovanja. Poleg kvalifikacij so tu namreč še četrtfinala, v Franciji pa so ta teden na sporedu le olimpijske discipline.

Mladi primorsko-gorenjski dvojec, za katerega sta bili glavni letošnji tekmi sezone evropsko in svetovno prvenstvo do 23 let, je bil edini slovenski čoln, ki se je v Parizu predstavil uvodni dan tekmovanj. Veslala sta v drugi kvalifikacijski skupini dvojcev na 500 metrov in v cilj prišla kot peta, kar je pomenilo, da ju je čakal še nastop v četrtfinalu. Neposredno uvrstitev v polfinale sta si zagotovila le najhitrejša dva čolna skupine, in sicer Španca Adrian del Rio in Rodrigo Germade ter Nemca Max Rendschmidt in Jacob Schopf.

Že kmalu je Manfredo in Pikona čakal nastop v četrtfinalu, kjer sta zaostala le za novozelandskim dvojcem Max Brown – Hamish Legarth. Prvi dve posadki četrtfinalne skupine sta si prav tako zagotovili napredovanje v polfinale, ki bo na sporedu v petek ob 9.12. Iz polfinala bodo prve štiri posadke napredovale v finale A, tiste, uvrščene med petim in osmim mestom, pa v finale B.

V četrtek bosta tekmovala Mia Medved med kajakašicami na 500 metrov in Jošt Zakrajšek med kajakaši na 1000 metrov.

Več: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-world-cup/paris-2023