Anja Osterman in Tilen Vidovič priveslala do finala A na 200m.

0
625

Za slovenskimi sprinterji na mirnih vodah je uspešen predzadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka v Bolgariji. Anja Osterman si je med kajakašicami do 23 let zagotovila nastop v nedeljskem finalu A na 200 metrov, na isti razdalji pa se je v finale A uvrstil tudi kajakaš Tilen Vidovič.

V Plovdivu so danes sprinterke in sprinterji na mirnih vodah veslali na dveh razdaljah. V jutranjem delu programa so najprej tekmovali v kvalifikacijah na 200 metrov, popoldne jih je čakal polfinalni nastop na tej razdalji, prav tako pa so danes imeli še polfinalne preizkušnje na 1000 metrov.

Na najkrajši razdalji sta v kvalifikacijah veslala dva slovenska predstavnika – Anja Osterman med kajakašicami do 23 let in Tilen Vidovič med kajakaši do 23 let. Oba sta iz svojih kvalifikacijskih skupin uspešno napredovala v polfinale. Anja Osterman s petim časom svoje skupine, Vidovič pa s šestim.

V popoldanskih polfinalih se je še posebej izkazala Ostermanova, ki ni le zmagala v svoji polfinalni skupini, temveč je tudi postavila najhitrejši čas izmed vseh polfinalistk. V njeni skupini sta se Ostermanovi najbolj približali Madžarka Szabina Piller in Bolgarka Olimpija Duševa. Zanesljiva zmaga ji je prinesla uvrstitev v finale A in s tem nedeljski boj za kolajne. Anja Osterman je veslala še v polfinalu na 1000 metrov, kjer pa je v svoji skupini zasedla deveto mesto in zaključila z nastopi na tej razdalji.

Tudi Tilen Vidovič je iz polfinalne skupine na 200 metrov napredoval v finale A. V svoji skupini je zasedel drugo mesto, hitrejši od ptujskega kajakaša je bil le Belorus Dzimitri Tratsiakou, na tretje mesto pa je priveslal Italijan Giacomo Cinti.

V nedeljo bomo videli tri slovenske nastope v finalih A. Poleg omenjenih Anje Osterman in Tilna Vidoviča na 200 metrov, še kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević. Primorca sta se v finale A na 1000 metrov uvrstila neposredno iz četrtkovih kvalifikacij, saj sta v svoji skupini zasedla tretje mesto, ki je še vodilo direktno v finale A.

 

Rezultati: http://europecanoeevents.com/live-results