Anja Osterman izjemno sezono sklenila z zmago na super pokalu

0
336

Združene države Amerike, natančneje Oklahoma, so ta konec tedna gostile posebno tekmovanje v sprintu na mirnih vodah – super pokal, na katerem je Anja Osterman sezono 2022 zaključila v stilu. Z zmago med kajakašicami.

Drugo leto zapored je Oklahoma gostila super pokal v sprintu na mirnih vodah, na katerem so imeli pravico nastopa le najboljši tekmovalci in tekmovalke, ki so prejeli posebno vabilo organizatorjev. Slovenske barve je zastopala Anja Osterman, za katero je enkratna sezona.

Tudi v Združenih državah Amerike je bila uspešna, saj je na 350-metrski razdalji – ki sicer ni standardna tekmovalna razdalja, temveč v uporabi le na super pokalu, dosegla še eno zmago v letošnjem letu.

V nočnem finalu pod žarometi je bila najhitrejša na 350 metrov in v cilj priveslala 77 stotink hitreje od Poljakinje Anne Pulawske, ki je slavila na nedavnem evropskem prvenstvu v Munchnu. Tretja je bila Avstralka Alyssa Bull, ki je zaostala za 82 stotink.

Že prej je bila na sporedu še ena zanimiva disciplina, in sicer mešana štafeta na 1500 metrov, kjer je Anja Osterman moči združila z Dancem Renejem Holtenom Poulsnom. Na koncu sta bila četrta, kolajna se jima je izmuznila za nekaj manj kot sekundo in pol.

V mešani štafeti je bila najboljša nemško-belgijska naveza Tom Liebscher – Hermien Peters, druga sta bila Anna Pulawska in Josef Dostal (Poljska/Češka), tretja pa Rafal Rosolski in Alyssa Bull (Poljska/Avstralija).

S tem tekmovanjem se je zaključila letošnja mednarodna sezona največjih članskih tekmovanj v sprintu na mirnih vodah, medtem ko mladince in mlajše člane prihodnji teden čaka še svetovno prvenstvo v Szegedu.

Anja Osterman je imela nepozabno leto, saj je sezono začela z zmagama in srebrom na tekmah svetovnega pokala, osvojila srebro na svetovnem prvenstvu v Kanadi, nato srebro in bron na evropskem prvenstvu več športov v Nemčiji, za konec pa še zmagala na tekmi za super pokal.

Spletna stran: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-other/oklahoma-2022