Anja Osterman tudi v finalu A na 200m, Zakrajšek 11. na 1000m.

0
666

Anja Osterman nadaljuje z odličnimi nastopi na evropskih igrah v Minsku. V torek si je zagotovila nastop v finalu A na 500 metrov, v sredo pa še na 200 metrov. Obe finalni preizkušnji bosta potekali v četrtek. Jošt Zakrajšek je veslal v finalu B na 1000 metrov in zasedel drugo mesto, skupno 11.

Kot prvi so se na progo podali kajakaši v finalu B na 1000 metrov, kjer je veslal tudi Jošt Zakrajšek, ki prav danes praznuje 36. rojstni dan. Kajakaš tacenskega kluba je v cilj priveslal kot drugi, od njega je bil hitrejši le Norvežan Lars Magne Ullvang, kar pomeni, da si je Zakrajšek zagotovil skupno enajsto mesto na 1000-metrski razdalji evropskih iger.

Zlate kolajne v finalu A se je veselil Madžar Balint Kopasz, drugi je bil Portugalec Fernando Pimenta, ki je srebro na evropskih igrah na tej razdalji osvojil že pred štirimi leti v Bakuju. Tretje mesto je ob velikem navdušenju in glasnem spodbujanju s tribun pripadlo domačinu Alehu Jureniji.

Popoldne so bile na sporedu kvalifikacijske in polfinalne preizkušnje na 200 metrov. Anja Osterman je v svoji kvalifikacijski skupini v cilj priveslala kot četrta, za Danko Emmo Aastrand Jorgensen, Srbkinjo Milico Starović in Belorusinjo Marharito Makhnevo. To je pomenilo uvrstitev v polfinale, ki jo je čakal čez dve uri. V polfinalu je Anja svojo nalogo opravila z odliko in zmagala ter se tako brez težav uvrstila v finale A.

V četrtek bo na sporedu zadnji dan sprinterskih preizkušenj v okviru evropskih iger. Anja Osterman bo najprej veslala v finalu A na 500 metrov (ob 9:10 po slovenskem času), ob 13.20 pa še v finalu A na 200 metrov. V povsem zadnji tekmi evropskih iger – preizkušnji kajakašev na 5000 metrov – pa bo ob 15:30 veslal Jošt Zakrajšek.