Anja Osterman v finalu A evropskih iger v Minsku.

0
666

S tekmovanji na evropskih igrah v Minsku so začeli tudi sprinterji na mirnih vodah. Uvodni dan sta se na prizorišču Zaslavl predstavila oba naša predstavnika Anja Osterman in Jošt Zakrajšek. Slednji je na 1000 metrov priveslal do finala B, v finalu A kajakašic na 500 metrov pa bo veslala Anja Osterman.

Prvi se je na progo podal Jošt Zakrajšek, ki je že v jutranjem sporedu nastopil v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov. V tretji kvalifikacijski skupini, kjer je bil najhitrejši Španec Roi Rodriguez, je dosegel tretji čas in se tako uvrstil v popoldanski polfinale. V polfinalni skupini je bil nato četrti in tako za las, le eno mesto, zgrešil uvrstitev v finale A na tej razdalji. V sredo ga tako čaka nastop v finalu B.

Preboj v finale A in s tem v boj za kolajne pa je uspel Anji Osterman. Primorska kajakašica je letos blestela v kajakaškem dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić, kjer sta na dveh tekmah svetovnega pokala osvojili štiri kolajne, od tega dve zlati. V kvalifikacijski skupini, v kateri je bila najhitrejša Srbkinja Milica Starović, je zasedla četrto mesto in se tako uvrstila v polfinale. Ta je tekmovalke čakal le dve uri po prvem nastopu dneva. V polfinalnem nastopu je veslala zelo dobro in si kot tretja kajakašica zagotovila uvrstitev v finale A, ki bo na sporedu v četrtek.

V sredo bo v Minsku Jošt Zakrajšek najprej veslal v finalu B na 1000 metrov, popoldne pa Anjo Osterman čaka nastop na 200-metrski razdalji. Sprinterska tekmovanja v Minsku se bodo zaključila v četrtek s finali kajakašic na 200 in 500 metrov, Jošt Zakrajšek pa bo veslal še na 5000 metrov.