Na Ljubljanici dvojno italijansko slavje.

0
589

Na Ljubljanici je danes potekal tradicionalni paralelni slalom za nagrado mesta Ljubljana. V polfinalnih in finalnih bojih žal ni bilo slovenskih predstavnikov, za zmagi med kajakaši in kanuisti pa sta poskrbela brata Zeno in Raffaello Ivaldi.

V izločilnih bojih na Ljubljanici so se predstavili štirje slovenski predstavniki, ki pa žal niso napredovali v faze, ki so prinašale nagrade. Kanuist Jure Lenarčič je namreč izpadel v četrtfinalu proti Francozu Alexisu Bobonu, kajakašica v isti fazi tekmovanja proti Francozinji Camille Prigent, kajakaša Tine Kancler in Žan Jakše pa sta obstala v osmini finala. Tine Kancler je moral premoč priznati Portugalci Antoinu Launayju, lanskoletni zmagovalec Žan Jakše pa proti današnjemu najhitrejšemu kajakašu preizkušnje Italijanu Zenu Ivaldiju.

Med kajakaši smo videli italijanski finale, kjer je bil Ivaldi boljši od Christiana de Dionigija, med kanuisti je Raffaello Ivaldi v finalu s progo opravil hitreje kot Francoz Nicolas Gestin, ,ed kajakašicami je slavila Francozinja Marjorie Delassus, pred reprezentančno kolegico Camille Prigent, med kanuistkami pa je bila najhitrejša Nemka Lena Stoecklin, ki je v finalu premagala Italijanko Chiaro Sabattini.