Anja Osterman v nedeljskem finalu B na 500 metrov.

0
571

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so bile na sporedu kvalifikacije in polfinala na 500 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. Anja Osterman se je na 500-metrski razdalji uvrstila v finale B, v polfinalnih skupinah na 200 metrov pa bodo veslali Alan Apollonio in Simon Blažević, Anja Osterman, Maks Frančeškin in Rok Šmit.

Anja Osterman, edina slovenska ženska predstavnica na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Szegedu, je drugi dan prvenstva nastopila tako na 500- kot 200-metrski razdalji. Prvi nastop dneva jo je čakal na 500 metrov, kjer je v svoji kvalifikacijski skupini s časom 1:55.349 zasedla peto mesto in napredovala v polfinale. Tu je veslala precej hitreje in tekmo končala na četrtem mestu. Za najhitrejšo tekmovalko skupine Madžarko Anno Karasz je zaostala za tri sekunde in pol, pred Ostermanovo pa sta se uvrstili še Rusinja Vera Sobetova in Britanka Phoebe Ayers. Četrto mesto je slovensko predstavnico uvrstilo v finale B, ki bo na sporedu v nedeljo popoldne.

Ostermanova je kasneje nastopila še v kvalifikacijah na 200 metrov, ki jih je končala na tretjem mestu, s sedmimi desetinkami zaostanka za najhitrejšo kajakašico skupine, ter si tako brez večjih težav zagotovila napredovanje v polfinale. Tudi preostali Slovenci, ki so veslali v kvalifikacijah na 200 metrov so si priveslali napredovanje in nastop v polfinalu, ki bo na sporedu jutri popoldne. Mladinec Rok Šmit je med kajakaši v svoji skupini zasedel peto mesto, Maks Frančeškin je bil med mlajšimi člani v kvalifikacijski skupini šesti, Alan Apollonio in Simon Blažević pa sta bila peta.

V soboto bodo v jutranjem oziroma dopoldanskem delu tekmovanja sprinterji nastopili v finalih na 1000 metrov. V finalu B na tej razdalji bo med mladinci veslal Matic Klobučar, prav tako v finalu B le da med mlajšimi člani pa start čaka še kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević. Popoldne tekmovalce čakajo še polfinalni nastopi na 200 metrov.