Kajakaši peti, kajakašice sedme na ekipni tekmi EP v Banjaluki.

0
439

Po četrtkovih posamičnih preizkušnjah v klasičnem spustu je bil drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu, ki ta teden poteka v Banjaluki, namenjen še ekipnim tekmam v klasiki. Slovenija je imela na startu tokrat le dve ekipi. Kajakašice so tekmovanje končale kot sedme, kajakaši pa so bili peti.

Tudi drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Banjaluki se slovenska ekipa ni uspela vmešati v boj za kolajne. Še najbližje uspehu so bili kajakaši Anže Urankar, Žan Jakše in Val Manfreda Vidrih, ki so osvojili peto mesto. Za zmagovalno ekipo so zaostali za pol minute, od bronaste kolajne pa jih je ločilo 22 sekund. Naslov evropskih ekipnih prvakov so si priveslali Francozi Hugues Moret, Cyprien Leriche in Thomas Chambard. Drugi so bili Nemci Joschua Piaskowski, Jan Ole von Hartz in Benjamin Koch, tretji pa Čehi Jan Olejnik, Adam Neubert in Vojtech Zapletal.

Na progo so se podale tudi kajakašice Neža Vrevc, Neža Jarc in Eva Jeklin, ki so ciljno linijo prečkale kot sedme. Evropske prvakinje so postale kajakašice Češke, drugo mesto so si priveslale Nemke, bronasta kolajna pa je odšla v Francijo.

V preostalih kategorijah Slovenci niso nastopili. Med kanuisti so zmagali Nemci, pred Hrvati in Francozi, iste ekipe so se veselile kolajn tudi med kanuističnimi dvojci, le da so tu zmagali Francozi, pred Nemci in Hrvati, med kanuistkami pa so bile najhitrejše Čehinje, pred Francozinjami in Italijankami.

V soboto in nedeljo bodo na Vrbasu še posamična ter ekipne tekme v sprintu na divjih vodah.