Klobučar ter Apollonio – Blažević v Szegedu najboljši v finalu B na 1000 metrov.

0
587

Predzadnji dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Szegedu so imeli Slovenci na startu sedem posadk. V dopoldanskem delu tekmovanja je bil mladinec Matic Klobučar najboljši v finalu B na 1000 metrov, Alan Apollonio in Simon Blažević pa sta med mlajšimi člani na isti razdalji prav tako priveslala do prvega mesta v finalu B. Na 200 metrov sta se v finale B uvrstila Anja Osterman in Rok Šmit, Maks Frančeškin pa bo veslal v finalu C na tej razdalji.

Prvi dan končnih odločitev na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka na Madžarskem, je imela slovenska ekipa v finalih B dva čolna. Mladinec Matic Klobučar je v konkurenci kajakašev za 1000-metrsko progo potreboval 3:35.218 in s tem zasedel prvo mesto v svoji skupini. Zmaga v finalu B mu je v skupnem seštevku prinesla uvrstitev na deseto mesto. Klobučar je bil od najbližjega zasledovalca Louisa Hattingha iz Južnoafriške republike hitrejši za dobrih šest desetink sekunde, tretji Fabio Zetzmann iz Nemčije pa je zaostal že za skoraj dve sekundi. V tej kategoriji se je zmage in naslova svetovnega mladinskega prvaka sicer veselil Belgijec Artuur Peters, drugi je bil Danec Morten Graversen, tretji pa Španec Pelayo Roza.

V finalu B na 1000 metrov sta veslala tudi Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta prav tako preizkušnjo končala kot prva. Za kilometer dolgo progo sta potrebovala 3:15.346, kar je sekundo hitreje od najbližjih zasledovalcev. Doseženi čas bi ju v finalu A uvrstil na sedmo mesto, tako pa sta na tem prvenstvu zabeležila deseto mesto. Svetovna prvaka v konkurenci do 23 let sta postala Madžara Benjamin Ceiner in Tibor Hufnagel, druga sta bila Srba Simo Boltić in Vladimir Torubarov, tretja pa Nemca Kostja Stroinski in Lukas Reuschenbach.

Popoldne so sledili še polfinalni nastopi na 200 metrov. Apolloniu in Blaževiću se je na tej razdalji zalomilo v polfinalni skupini, kjer sta s sedmim časom skupine zaključila z nastopi v Szegedu, preostali slovenski polfinalisti na najkrajši razdalji pa so napredovali v naslednjo fazo tekmovanja. Mladinec Rok Šmit je polfinalno tekmo končal na četrtem mestu in bo veslal v nedeljskem finalu B, prav tako v finalu B bo nastopila tudi kajakašica Anja Osterman, ki je bila v svoji polfinalni skupini kajakašic do 23 let tretja, mlajši član Maks Frančeškin pa bo zadnji dan prvenstva veslal v finalu C na 200 metrov, saj je v polfinalni skupini zasedel peto mesto. Poleg omenjenih nastopov na 200 metrov v nedeljo Anjo Osterman čaka še nastop v finalu B na 500 metrov.

 

Uradna stran tekmovanja: http://szeged2014.com/