Prvi dan EP v Banjaluki najvišje kajakašica Neža Vrevc.

0
528

Spustaši na divjih vodah so evropsko mladinsko prvenstvo v Banjaluki odprli s posamično tekmo v klasičnem spustu. Najboljši slovenski rezultat dneva je postavila kajakašica Neža Vrevc, ki je bila deveta. Kanuist Leon Breznik je zasedel deseto mesto, najboljši med kajakaši pa je bil Anže Urankar na štirinajstem mestu.

Slovenska ekipa na evropskem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Banjaluki se prvi tekmovalni dan, ko je bil na sporedu posamični klasični spust, ni vmešala v boj za kolajne oziroma najvišja mesta. Najboljšo uvrstitev je z devetim mestom postavila kajakašica Neža Vrevc. Tekmovalka tacenskega kluba je za zmagovalko Selino Zimmerman iz Švice zaostala za 39 sekund. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili češki kajakašici Martina Satkova in Tereza Brozova. Poleg Neže Vrevc so za slovensko ekipo nastopile še tri tekmovalke. Neža Jarc je tekmo v klasiki končala na 19. mestu, Eva Jeklin je bila 23., Teja Vrbnjak Erbežnik pa 28.

Edini slovenski kanuist, ki se je udeležil prvenstva na reki Vrbas, Leon Breznik je prvo preizkušnjo končal na desetem mestu s polminutnim zaostankom za zmagovalcem kanuistične tekme. Naslov mladinskega evropskega prvaka v klasičnem spustu si je priveslal Francoz Theo Viens, drugi je bil Čeh Vaclav Kristek, tretji pa Italijan Mattia Quintarelli.

V konkurenci kajakašev so nastopili štirje slovenski reprezentanti. Anže Urankar je na koncu tekmovanje končal na štirinajstem mestu s 25 sekundami zaostanka za najhitrejšim tekmovalcem v kategoriji. Žan Jakše je bil 16., Val Manfreda Vidrih 20., Tim Novak pa 23. Evropski prvak je postal Belgijec Bram Sikkens, drugi je bil Čeh Adam Neubert, tretji pa Italijan Riccardo Mattiello.