Anže Urankar drugi na evropskem pokalu v sprintu na divjih vodah na Češkem

0
193

Ta konec tedna ne tekmujejo le slalomisti na divjih vodah in sprinterji na mirnih vodah, temveč tudi spustaši na divjih vodah. Na evropskem pokalu v sprintu na divjih vodah se je na zmagovalni oder tokrat povzpel Anže Urankar. Bil je drugi.

Češke Budjejovice, ki so v začetku avgusta gostile evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, so ta konec tedna v znamenju evropskega pokala v sprintu na divjih vodah.

Tekmovanja se je udeležilo nekaj slovenskih kajakašev, najboljši rezultat dneva pa je postavil Anže Urankar. Kajakaš ljubljanskega kluba je tokrat priveslal na drugo mesto, za zmagovalcem je zaostal za sekundo. Blizu stopničk je bil tudi svetovni prvak v sprintu na divjih vodah Nejc Žnidarčič, ki je bil četrti, dve desetinki za bronasto kolajno.

Na Vltavi so nastopili tudi nekateri kajakaši, ki smo jih prejšnji teden spremljali na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Banjaluki. Matija Preskar se je uvrstil na 12. mesto, Klemen Breznik je bil 15., Simon Škof Ojeda 21., Jon Šenk 27., Blaž Mihelič pa 39.

Med kajakaši je zmagal Čeh Vojtech Matejiček, drugi je bil Anže Urankar, tretji pa še en Čeh Mikulaš Zapletal.

V preostalih kategorijah svojih predstavnikov tokrat nismo imeli.