Anže Urankar najhitrejši na prvi izbirni tekmi v sprintu na divjih vodah

0
608

Spustaši na divjih vodah so na Savi opravili s prvo izbirno tekmo, in sicer v sprintu na divjih vodah. Med kajakaši je zmagal Anže Urankar, med kajakašicami Ana Šteblaj, med kanuisti Blaž Cof, med kanuistkami Ema Lampič, med kanuističnimi dvojci pa naveza Gradišek – Gale.

Pod tacenskim mostom se je na izbirni tekmi tokrat pomerilo 60 tekmovalk in tekmovalcev, ki se ta teden potegujejo za mesta v članski reprezentanci ter ekipah mladincev in mlajših članov. Najhitrejši čas finala je postavil Anže Urankar, ki je za progo potreboval 45 sekund in 20 stotink. Med kajakaši je drugo mesto zasedel Nejc Žnidarčič, ki je zaostal za 54 stotink, tretji je bil Simon Oven, ki je bil slabi dve sekundi počasnejši, medtem ko sta se do petega mesta zvrstila še Vid Oštrbenk in Tim Novak.

Med kanuisti je pričakovano zmagal Blaž Cof, ki je bil sekundo in 12 stotink hitrejši od Martina Galeta, medtem ko je Taj Kevin Bizjak na tretjem mestu zaostal že za dobrih šest sekund. V konkurenci kanuistk je nastopila le Ema Lampič.

Med kajakašicami je bila najhitrejša Ana Šteblaj, ki je za progo potrebovala 54 sekund in 89 stotink. Na drugo mesto se je uvrstila njena klubska kolegica Helena Domajnko, ki je zaostala za 89 stotink. Tretja je bila Avstrijka Valentina Dreier, četrta pa Ula Skok.

Na startu so bili tudi trije kanuistični dvojci. Zmagala sta Nejc Gradišek in Martin Gale, pred dvema posadkama iz Krškega. Druga sta bila Matija Preskar in Taj Kevin Bizjak, tretja pa Tilen Zorko in Simon Škof Ojeda.

V sredo popoldne bo potekala druga izbirna tekma, in sicer klasični spust med Medvodami in Tacnom. Preostali dve tekmi pa sledita v soboto in nedeljo, ko bo pri Bledu najprej državno prvenstvo v klasičnem spustu, v nedeljo pa še ena sprinterska tekma v Tacnu.