Simon Oven zmagal na izbirni tekmi v klasičnem spustu

0
56

Spustaši na divjih vodah so na polovici letošnjih izbrnih tekem za sestavo članske, mlajše članske in mladinske reprezentance. Danes so se na Savi pomerili v klasičnem spustu, kjer je bil med kajakaši najboljši Simon Oven, med kanuisti Blaž Cof, med kajakašicami pa Ana Šteblaj.

Najhitrejši tekmovalec tokratne klasične preizkušnje v spustu na divjih vodah je bil Simon Oven, ki je že pred nastopom na tekmi veljal za prvega favorita. Za progo med Medvodami in Tacnom je potreboval šestnajst minut, enajst sekund in 27 stotink. Na drugo mesto je priveslal Nejc Žnidarčič, ki je zaostal za slabih 14 sekund. Tretji je bil včerajšnji zmagovalec sprinterske tekme Anže Urankar, ki je bil počasnejši za nekaj manj kot 39 sekund.

Med kajakašicami je tako kot v sprintu zmagala Ana Šteblaj. Do cilja je potrebovala 18 minut, 41 sekudn in 62 stotink. Na drugo mesto se je uvrstila Ula Skok, ki je zaostala za slabih 20 sekund, tretja pa je bila Živa Jančar s 56 sekundami zaostanka.

V kanuju je tako kot v sprintu s progo najbolje opravil Blaž Cof. Na Savi je postavil čas 18 minut, 49 sekund in 75 stotink, kar je bilo natanko 31 sekund hitreje od Martina Galeta na drugem mestu. Tretji je bil Nejc Gradišek, ki je zaostal za minuto, tri sekunde in deset stotink.

V kanuju je veslala le Ema Lampič (23:43.30), v kanuističnem dvojcu pa Matija Preskar – Taj Kevin Bizjak (19:24.22).

V soboto bo na Savi Dolinki državno prvenstvo v klasičnem spustu, ki bo obenem tretja izbirna tekma, v nedeljo pa sledi še ena preizkušnja v sprintu na divjih vodah, po kateri bodo znani kandidati za mesta v reprezentanci.