Apollonio in Klobučar do dveh final A, v finalu A tudi Anja Osterman.

0
510

Tudi drugi dan EP za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki poteka v Poznanju, so slovenski tekmovalci nastopili zelo dobro. Mladinski kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar si je priveslal nastopa v finalu A tako na 500 kot na 1000 metrov, v finalu A na 500 metrov pa bo veslala tudi edina slovenska predstavnica med kajakašicami Anja Osterman.

Obetavni kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar, ki je nedolgo tega odlično nastopal na mednarodni regati v Pieštanyih, je tudi v Poznanju pokazal, da cilja na najvišja mesta. V polfinalu na 500 metrov sta Slovenca zaostala le za Slovakoma Denisom Mysakom in Tiborjem Linko, še bolje pa sta nastopila na daljši, 1000-metrski razdalji, kjer sta bila najboljša in tekmece prehitela za več kot pol sekunde. S tem sta si brez težav zagotovila nastopa v finalu A.

V finalu A na 500 metrov bo veslala tudi kajakašica Anja Osterman, ki je v polfinalu kajakašic do 23 let zasedla drugo mesto, zaostala pa le za Portugalko Joano Vasconcelos. V polfinalu na 500 metrov med mlajšimi člani sta v K2 veslala Tilen Vidovič in Simon Blaževič, ki sta v svoji skupini zasedla šesto mesto in bosta tako nastopila v finalu B. Na isti razdalji je veslal tudi mladinec Jani Jarc, ki pa je v skupini zasedel peto mesto in obstal v polfinalu. Iz nadaljnjega tekmovanja je Jarc izpadel tudi na 1000-metrski razdalji, kjer je v svoji polfinalni skupini zasedel osmo mesto.

V popoldanskem delu tekmovanja so se tekmovalci pomerili še v kvalifikacijah na 200 metrov, prav vsi slovenski tekmovalci, ki so nastopili na tej razdalji pa so si zagotovili nastop v polfinalu. Mladinec Patrik Toš je bil v svoji skupini šesti, mlajši član Tilen Vidovič je bil sedmi, Anja Osterman je bila peta, prav tako peta pa sta bila v svoji skupini tudi Tilen Vidovič in Simon Blaževič v konkurenci kajakaških dvojcev do 23 let.

V soboto so na sporedu finala na 100 metrov in polfinala na 200 metrov, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s finali na 500 in 200 metrov.