Na svetovnem pokalu v Valtellini srebro za Žnidarčiča, bron za dvojec Žnidaršič – Žganjar.

0
436

Ta vikend so dejavni tudi spustaši na divjih vodah, ki se merijo na tretji in četrti tekmi svetovnega pokala v italijanski Valtellini. V sobotni sprinterski preizkušnji so se izkazali kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je bil drugi, in dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar, ki je tekmo končal na tretjem mestu. Simon Hočevar je bil med kanuisti četrti.

Primorec Nejc Žnidarčič je tudi na tekmi svetovnega pokala v Valtellini stopil na zmagovalne stopničke. Bil je drugi. V kajakaškem finalu je za dobro sekundo in pol zaostal za Francozom Paulom Gratonom, s katerim se tudi potegujeta za naslov najboljšega kajakaša v letošnji izvedbi svetovnega pokala. V igri za tretje mesto v skupnem seštevku pa je tudi Simon Oven, ki vselej največ pričakuje od klasičnega spusta. O končnem vrstnem redu bo tako odločala jutrišnja klasična preizkušnja, ki bo tudi zadnja letošnja tekma za svetovni pokal v spustu. Na tretje mesto se je uvrstil Italijan Pierpaolo Bonato. V finalu so veslali tudi preostali slovenski kajakaši. Maks Frančeškin je bil odličen peti, Simon Oven sedmi, Vid Debeljak 14. in Tim Kolar 15.

Na zmagovalne stopničke sta se znova uvrstila tudi mlada Ljubljančana Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta prejšnji konec tedna v Banjaluki zmagala, tokrat pa bila tretja. Slovensko dvojico sta prehitela Francoza Damien in Gaetan Guyonnet, druga pa sta bila Čeha Ondrej Rolenc in Daniel Suchanek. Z novo uvrstitvijo na zmagovalne stopničke imata Žnidaršič in Žganjar tudi najboljše izhodišče za skupno zmago v svetovnem pokalu pred jutrišnjo klasično tekmo, ki bo dala končnega zmagovalca.

Sekunda zaostanka pa je od novih stopničk ločila izkušenega Simona Hočevarja, ki je v konkurenci kanuistov zasedel četrto mesto. Zmagal je svetovni prvak Nemec Normen Weber, drugi je bil Francoz Louis Lapointe, tretji pa njegov rojak ter svetovni podprvak in evropski prvak s Soče Guillaume Alzingre.

V konkurenci kajakašic je slavila Nemka Sabine Fuesser, pred Francozinjo Manon Hostens in še eno Nemko Manuelo Stoeberl. Med kanuistkami pa je zmagala svetovna prvakinja Marjolaine Hecquet, druga je bila svetovna prvakinja Julie Paoletti (obe Francija), tretja pa Italijanka Marlene Ricciardi.