Slovenci uspešni v kvalifikacijah evropskega mladinskega pokala v slalomu v Solkanu.

0
445

V Solkanu ta vikend poteka prva v seriji tekem evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah pod okriljem evropske kajakaške zveze. Slovenski mladinci so se v kvalifikacijah izkazali. Žiga Taljat je bil najboljši med kanuisti, Vid Karner med kajakaši, Testen in Jeklin med dvojci, Nina Bizjak med kanuistkami, med kajakašicami pa je bila najboljša Slovakinja Hassova.

Na Soči se ta vikend merijo slovenski mladinci ter tudi predstavniki tujih držav. V sobotnih kvalifikacijah so prevladovali Slovenci. V konkurenci kanuistov je zmagal Žiga Taljat, na drugo mesto se je uvrstil Nemec Timo Trummer, tretji pa je bil Kazahstanec Alexandr Kilokov. Med dvojci sta se v kvalifikacijah na vrh zavihteli slovenski posadki. Niko Testen in Jakob Jeklin sta bila prva, Tine Kancler in Jakob Jež pa druga. Tretja sta bila Novozelandca Daniel Munro in Luke Robinson. Kvalifikacije je na vrhu končal tudi Celjan Vid Karner, drugi je bil Slovak Richard Macus, tretji pa še en Slovenec Vid Kuder – Marušič. Med kajakašicami je bila Slovakinja Michaela Hassova hitrejša od Nine Bizjak in Neže Vrevc. Nastopile so tudi kanuistke. Najhitrejša je bila Nina Bizjak, druga je bila Alja Kozorog, tretja pa Beti Medved.

Na tekmi so nastopili tudi mlajši od 14 let in mlajši člani (do 23 let), ki ne morejo nastopati v konkurenci mladincev na tekmah evropskega mladinskega pokala v slalomu, tako da so nastopili v odprti kategoriji. Med kanuisti je Blaž Cof prehitel Jureta Lenarčiča in Američana Tylerja Smitha, med kajakaši je bil najhitrejši Matic Štrukelj, drugi je bil Tine Kancler, tretji pa Američan Ethan Van Horn. Med kajakašicami je bila Nemka Lisa Fritsche hitrejša od Ajde Novak, tretja pa je bila Slovakinja Sona Stanovska. Med dvojci sta v odprti kategoriji veslala le Beno Kunst in Vid Oštrbenk.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinala in finala.