Peter Žnidaršič in Luka Žganjar druga, Nejc Žnidarčič tretji v Valtellini.

0
356

Spustaši na divjih vodah so ta vikend nastopali na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala v sezoni 2013. Po sobotnem uspehu v sprintu, ko je bil Žnidarčič drugi, dvojec Žnidaršič – Žganjar pa tretji, so Slovenci dobro nastopili tudi v klasičnem spustu. Mlada Ljubljančana Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila druga, Nejc Žnidarčič je osvojil tretje mesto, kanuist Simon Hočevar pa je bil četrti. Z novimi stopničkami sta si Žnidaršič in Žganjar zagotovila tudi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, Žnidarčič pa je bil skupno drugi.

Spustaši so s klasičnim spustom v Valtellini zaključili izjemno uspešno sezono 2013, ko so blesteli tako na evropskem prvenstvu v Bovcu, kot kasneje na svetovnem prvenstvu v sprintu v Solkanu in na štirih tekmah svetovnega pokala. S srebrno kolajno sta navdušila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta v letošnji sezoni pokazala velik napredek. Zmagala sta Francoza Damien in Gaetan Guyonnet, tretja pa sta bila Čeha Daniel Suchanek in Ondrej Rolenc. Dobri rezultati in uvrstitve na oder za zmagovalce so Žnidaršiču in Žganjarju prinesli tudi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Za njima sta se uvrstila Čeha Hala in Sramek, tretja pa sta bila Avstrijca Schmid in Filzweiser.

Za nove stopničke je poskrbel tudi kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je zasedel tretje mesto. Zmagal je Francoz Pete Remi, drugi pa je bil Avstrijec Gerhard Schmid. Dobro so tekmovali tudi preostali slovenski reprezentanti. Simon Oven je bil sedmi, Tim Kolar osmi, Vid Debeljak 16. in Maks Frančeškin 21. Kajakaši so bili visoko tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Nejc Žnidarčič je imel enako število točk kot Francoz Paul Graton, a je imel slednji več zmag, zato so mu tudi pripisali zmago v skupnem seštevku, drugi je bil Žnidarčič, tretji pa Avstrijec Gerhard Schmid. Simon Oven je bil četrti, Tim Kolar peti, Maks Frančeškin pa sedmi.

Znova je bil blizu uvrstitvi na zmagovalni oder tudi kanuist Simon Hočevar, ki je tako kot v sprintu tudi v klasiki tekmovanje končal na četrtem mestu. Zmagal je Nemec Normen Weber, drugi je bil Čeh Ondrej Rolenc, tretji pa Francoz Louis Lapointe. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Hočevar zasedel peto mesto. Najboljši je bil Nemec Normen Weber, drugi je bul Hrvat Tomislav Lepan, tretji pa Francoz Guillaume Alzingre.

V konkurenci kajakašic in kanuistk Slovenija ni imela svoje predstavnice. Med kajakašicami je bila najboljša Francozinja Manon Hostens, drugo in tretje mesto pa sta osvojili Nemki Manuela Stoeberl in Deborah Fogel. Med kanuistkami sta za dvojno francosko zmago poskrbeli Marjolaine Hecquet in Julie Paoletti, tretja pa je bila Italijanka Marlene Ricciardi.