Apollonio – Klobučar na svetovnem mladinskem prvenstvu do finala A na 1000 metrov.

0
519

Mladi kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar je svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka v Kanadi začel odlično. Na 1000-metrski razdalji sta se uvrstila v finale A, ki bo na sporedu v soboto.

V polfinalu sta sicer veslala počasneje kot v kvalifikacijah (tekmovalci v drugi polfinalni skupini so bili še štiri sekunde počasnejši kot slovenski dvojec), vendar kljub temu prehitela najbližje zasledovalce za več kot sekundo. Na drugo mesto sta se uvrstila Argentinca Agustin Vernice in Manuel Lascano, tretja pa sta bila Rusa Oleg Gusev in Pavel Golubenko.

Apollonio in Klobučar tako nadaljujeta z izvrstnimi nastopi v letošnjem letu. Potem ko sta bila že v spomladanskem delu sezone odlična na mednarodnih tekmovanjih, sta dobro formo potrdila še na evropskem mladinskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Poznanju, kjer sta se veselila srebrne kolajne v svoji paradni disciplini na 1000 metrov.

Finalni nastop dvojico čaka v soboto, v petek pa bosta nastopila še v kvalifikacijah na 200 metrov, ki pa ni njuna običajna tekmovalna razdalja. Za nastop na najkrajši razdalji sta se odločila le zato, ker so v Kanadi na sporedu le olimpijske razdalje, kar pomeni, da moški na 500 metrov ne tekmujejo, prav tako pa ženske tekmujejo le na 500 in 200 metrov, ne pa tudi na 1000 metrov. V petek uvodni nastop na svetovnem prvenstvu čaka tudi mlajšo članico Anjo Osterman, ki bo nastopila v kvalifikacijah na 500 in 200 metrov.

 

Uradna stran tekmovanja:  http://www.canoeniagara.ca/site/home