Do polfinala MSP v Bratislavi Eva Alina Hočevar in Eva Jeklin.

0
464

Slalomisti in slalomistke na divjih vodah so opravili še z zadnjimi kvalifikacijskimi nastopi svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki poteka ta teden v Bratislavi. Tokrat so se na Slovaškem za napredovanje v polfinale potegovali še kajakašice in kanuistični dvojci. Slovenske barve so zastopale kajakašice Eva Alina Hočevar, Eva Jeklin in Lea Novak. V polfinale sta se uvrstili Eva Alina Hočevar in Eva Jeklin.

Kot prva in edina slovenska kajakašica po prvi kvalifikacijski vožnji si je napredovanje v polfinale že zagotovila 15-letna Eva Alina Hočevar, ki je v kvalifikacijah zasedla 16. mesto.

»Na progi sem zelo uživala, čeprav sem bila pred startom zelo živčna, ker je bilo prvič in tako velika tekma. Potem sem se zbrala, tako da je mi je uspel zelo dober nastop. Za polfinale bo treba popraviti “Niagaro”. Proga bo drugačna, ampak sem na tem delu proge izgubila par sekund. Srednji del med enajstimi in sedemnajstimi vrati pa je bil dober. Sem zadovoljna,« je povedala Eva Alina Hočevar.

Hči našega odličnega divjevodaša Simona Hočevarja letos prvič lahko nastopa na mednarodnih tekmah najvišjega nivoja, saj je spodnja meja za nastop 15 let. Junija je že izkusila nastop na članski tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v nemškem Augsburgu, kjer je pridobivala izkušnje. »Zagotovo je vsaka izkušnja dobra, nekaj novega, boljšega, tudi to je bil plus. Iz tekme v tekmo gre lažje,« je še dodala Eva Alina.

Preostali slovenski predstavnici v mladinski konkurenci kajakašic Lea Novak in Eva Jeklin sta morali na progo še v drugo, saj sta po prvi vožnji zasedali 26. oziroma 27. mesto. V drugo je Eva Jeklin s progo opravila dobro, brez večjih težav priveslala do cilja in ob prihodu v cilj zasedla tretje mesto. To je že pomenilo mirnejše čakanje na razplet druge kvalifikacijske vožnje. Primorska kajakašica se je v polfinale uvrstila s sedmim časom druge vožnje.

Lea Novak, ki se je včeraj uvrstila v polfinale med kanuistkami, pa je imela v drugi vožnji velike težave, ki so ji odnesle upe na uvrstitev med najboljšo deseterico kajakašic, ki so napredovale po drugem nastopu. Prav v zadnjem delu proge je namreč naredila veliko napako, zaradi katere jo je odneslo mimo vrat, tako da je prejela 50 kazenskih sekund. Po drugi vožnji je bila 17.

Najhitrejša kajakašica kvalifikacij med mladinkami je bila Čehinja Antonie Galuškova, druga je bila Avstrijka Antonia Oschmautz, tretja pa Nemka Andrea Herzog.

V petek bodo v Bratislavi podelili prve kolajne. Dopoldne so na sporedu polfinalne vožnje kajakašev, kanuistk in dvojcev tako med mlajšimi člani kot mladinci, popoldne pa še finalne preizkušnje v omenjenih kategorijah.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/bratislava-2017/rankings-results