Dve bronasti kolajni za Jošta Zakrajška.

0
522

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek se v teh dneh na novo sezono pripravlja v Argentini skupaj z domačo reprezentanco. V okviru priprav je nastopil tudi na argentinskem državnem prvenstvu, kjer se je dvakrat uvrstil na tretje mesto.

V mestu Olavarria, približno 300 kilometrov oddaljenem od glavnega mesta Buenos Airesa, so prvi tekmovalni dan zaradi neviht in nevarnih strel tekmovanje prestavili na naslednji dan, tako da so tekmovalci najprej nastopili na 5000-metrski razdalji, popoldne pa še na nekoliko prilagojeni tekmi na 1000 metrov, kjer so tekmovalci startali v minutnem intervalu eden za drugim. Na obeh razdaljah je Jošt Zakrajšek zasedel tretje mesto, pred njim pa sta se zvrstila Daniel Dal Bo in Roberto Geringer. »Na tekmi na 5000 metrov sem startal precej dobro in bil kmalu na čelu vodilne skupine. Tempo je bil zelo hiter in tako je bilo do prvega obrata in še malo. Tik pred drugim obratom pa sta me po levi prehitela dva tekmovalca. Po obratu, ko sem spet prišel do prostora za normalno veslanje, sem močno pospešil, da bi nadoknadil izgubljeno, vendar je bila razlika že prevelika,« je po tekmi sporočil Zakrajšek.

Trzinec je s treningom in pogoji v Argentini zadovoljen, prav tako pa ga navdušuje prijaznost domačinov. Trenutno z argentinsko reprezentanco, ki se pripravlja na južnoameriške igre, trenira v San Fernandu. Trening bo trajal štiri tedne, nato pa bodo Argentinci odpotovali na tekmovanje v Čile, kjer pa se jim slovenski sprinter ne bo pridružil.