Evi Terčelj srebro, Ajdi Novak pa bron v ekstremnem slalomu svetovnega pokala v Pauu

0
293

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Pauu se je zaključil s preizkušnjami v ekstremnem slalomu, ki bo leta 2024 na programu olimpijskih iger v Parizu. Za izjemen zaključek tekmovalnega konca tedna sta poskrbeli Eva Terčelj in Ajda Novak, ki sta osvojili srebrno in bronasto kolajno.

Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je na današnji tekmi svetovnega pokala v Pauu prišla do največjega ekipnega uspeha v ekstremnem slalomu doslej. Prvič se je namreč zgodilo, da smo na zmagovalnem odru skupaj videli kar dve Slovenki. V napetem finalu je Eva Terčelj priveslala v cilj kot druga, Ajda Novak pa tretja. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, letošnja in lanska svetovna prvakinja v tej disciplini.

Eva Terčelj se je nastopom v ekstremnem slalomu bolj začela posvečati z letošnjo sezono in tokrat je v Pauu prišla do prve kolajne na svetovnih pokalih v ekstremnem slalomu. Letos je sicer že zmagala na tekmi evropskega pokala v Augsburgu. Tokrat se je dobro znašla v gneči in na brzicah umetnega kanala v Pauuju, premoč je morala priznati le najboljši kajakašici vseh časov Avstralki Jessici Fox.

Ajda Novak pa je na svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah v Pauu priveslala do svoje druge kolajne na največjih tekmovanjih v ekstremnem slalomu v letošnjem letu. Bronasta je bila že na majskem evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. Tokratni bron je njen drugi s svetovnih pokalov v ekstremnem slalomu. Tretja je bila tudi leta 2019 na svetovnem pokalu v Tacnu.

V moški konkurenci je v izločilnih bojih tekmoval Tine Kancler in izpadel v četrfinalu. S tem je osvojil končno 14. mesto. V kvalifikacijskih vožnjah na čas sta obstala Vid Kuder Marušič in Martin Srabotnik. Kuder Marušič je bil 42., Martin Srabotnik pa 47. Zmage se je veselil Francoz Boris Neveu, drugi je bil Italijan Giovanni De Gennaro, tretji pa Brazilec Pedro Goncalves.

Prihodnji konec tedna slalomiste na divjih vodah čaka še svetovni pokal v Španiji, natančneje v La Seu d’Urgellu.

SPLETNA STRAN: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/pau-2022/