Za zaključek EP za mladince in U23 v Banjaluki bron kanuistov

0
338

Po štirih dneh tekmovanj v kanjonu Tijesno pri Banjaluki se je z ekipnimi tekmami klasičnega spusta zaključilo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva je do brona priveslala ekipa kanuistov do 23 let. Slovenska reprezentanca Bosno in Hercegovino zapušča z osmimi medaljami.

Vrbas je bil štiri dni središče divjevodaškega evropskega prvenstva za tekmovalke in tekmovalce do 18 in 23 let in slovenska ekipa je z izkupičkom lahko zadovoljna. Še posebej so blesteli v sprintu, kjer so osvojili šest kolajn, v soboto je bil Tjaš Til Kupsch drugi v klasiki med kajakaši mladinci, zadnji dan prvenstva pa se je bronaste kolajne veselila ekipa kanuistov do 23 let.

Nejc Gradišek, Martin Gale in Aljaž Marko Golob so se v Banjaluki razveselili še druge bronaste kolajne v ekipnih tekmah tega prvenstva. V petek so bili tretji v klasiki, danes pa so kot tretji v cilj priveslali še v preizkušnji klasičnega spusta. Za zmagovalno ekipo so zaostali za 37 sekund.

Zmagali so Francozi Charles Ferrion, Matteo Zanni in Mathis Perreau, drugi pa so bili Čehi Alva Beier, Karel Rasner in Petr Smakal.

V ekipni tekmi kajakašev mladincev so v klasičnem spustu slovenske barve zastopali Tjaš Til Kupsch, Blaž Mihelič in Jon Šenk ter prišli do šestega mesta. Kolajna je bila oddaljena 13 sekund.

Evropski ekipni mladinski prvaki v klasiki so postali kajakaši Švice, za katero so veslali Aaron Schmitter, Patrick Gutknecht in Nicolas Fehlman. Druga je bila ekipa Italije, tretja pa Francije.

Svoje predstavnike smo imeli še med kajakaši do 23. V tej konkurenci so Matija Preskar, Simon Škof Ojeda in Klemen Breznik osvojili sedmo mesto. Zmagali so Čehi Vojtech Matejicek, Filip Novak in Jan Sindelar, pred Francozi in Belgijci.

V preostalih kategorijah tokrat nismo imeli svojih ekip.

Tjaš Til Kupsch in Ana Šteblaj, ki sta s kolajnami navduševala ta teden v Banjaluki na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane premora ne bosta ne imela. Že prihodnji konec tedna ju namreč čaka svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v Szegedu.

REZULTATI: http://www.timing-mojstrana.com/25-28-8-2022-banja-luka-eca-junior-u23-wildwater-canoeing-european-championships/

Facebook: https://www.facebook.com/kajakvrbasmtel

Foto: Lara Gale