Evropsko prvenstvo kajak sprint Zagreb

0
348

Zagreb, 30. junija – Po včerajšnji svečani otvoritvi evropskega prvenstva mladincev in mlajših članov v kajak sprintu so bile danes na sporedu prve kvalifikacijske vožnje na 1000 in 500metrski razdalji.


Slovenska reprezentanca tokrat prvič nastopa v večjem številu in se lahko primerja z večjimi reprezentancami, kar do sedaj, ko smo se prvenstev udeleževali z enim ali dvema čolnoma, ni bilo tako. Tako nas zastopa kar šest čolnov, kar je glede na bližino prvenstva tudi razumljivo. A naši vseeno ne igrajo zgolj statističnih vlog. Prav vsi so se prebili v polfinale z izjemo mladega Simona Ovna, ki je imel nesrečen žreb in je že v kvalifikacijah naletel na skupino, kjer je veslal z osmimi po vsej verjetnosti finalisti. V vsaki drugi skupini bi se zanesljivo in z lahkoto uvrstil naprej.


Najbolje se je odrezal dvojec Leban Lovro Kuk Rok, ki se je na 1000 metrski razdalji z gladko zmago v svoji skupini uvrstil neposredno v finale. A glavni trener Švicarske in naše reprezentance Ingolf Beutel opozarja nad pretirano vzhičenostjo. Kajak sprint je šport garanja in koliko znoja je bilo v resnici prelitega, se bo izkazalo v prihodnjih dneh.


Žal se organizator spopada na vseh ravneh s pomanjkanjem sredstev, kar je opazno na vsakem koraku. Navkljub dobri volji in neutrudnosti organizatorjev, ki se res trudijo, tega ni mogoče prikriti. Tako vlada rahla zmeda pri vsem, od zamujanja startov zaradi od dežja opranih sodnikov do nedosegljivosti rezultatov, ki so na sprint tekmovanjih itak problem. A verjamemo, da se bo do nedelje vse rešilo.


Jakob Marušič