Evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah prestavljeno v Poznan

0
28

Prišla je dobra novica za vse evropske sprinterje na mirnih vodah. Evropska kajakaška zveza (ECA) je namreč sporočila, da bo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu potekalo v Poznanu, ki je vskočil po tem, ko je tik pred zdajci Duisburg odpovedal organizacijo. Prvenstvo bo potekalo med 3. in 6. junijem.

Veliko nejevolje v kajakaških krogih je povzročila odpoved evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu v Duisburgu. Nemci so namreč tik pred zdajci odpovedali organizacijo, saj gre za veliko velik športni dogodek z več kot 800 udeležnci, zato jim lokalne oblasti niso dale soglasja k organizaciji. Evropska kajakaška zveza se je nato znašla pred težko nalogo najti organizatorja, ki bi lahko le dober mesec pred načrtovanim EP zagotovil vse, kar je potrebno za organizacijo tovrstnega prvenstva.

Na koncu je upravni odbor ECA odločil, da bo letošnje evropsko prvenstvo gostil Poznan. Termin prvenstva ostaja enak kot je bil predviden za Duisburg, torej 3.-6. junij 2021. Isto prizorišče bo sicer letos gostilo tudi EP za mladince in mlajše člane v sprintu, in sicer med 24. in 27. junijem.