Fischerjevo na poti do sedmih OI zaustavili zdravniki.

0
449

Duisburg, 05. aprila (STA/AP) – Potem ko se je osemkratna olimpijska prvakinja v kajak kanuju na mirnih vodah Nemka Birgit Fischer vrnila v čoln in se intenzivno pripravljala na letošnje olimpijske igre v Londonu, je njeno željo po novem olimpijskem nastopu zaustavil njen osebni zdravnik. Ta je namreč 50-letnici le dan pred nemškimi kvalifikacijami za OI prepovedal nastop.

Iz nemške zveze so sporočili, da je zdravnik pri Fischerjevi na rutinskem pregledu ugotovil sumljive izvede, ki bodo zahtevali dodatne preiskave. Več za zdaj še ni znano, a Fischerjeva ne bo smela nastopiti na internih nemških kvalifikacijah za London. Zdravstvene težave je nato potrdil tudi zdravnik nemške reprezentance.

Najboljša nemška olimpijka vseh časov, ki je na šestih igrah – v Moskvi leta 1980, Seulu 1988, Barceloni 1992, Atlanti 1996, Sydneyju 2000 in Atenah 2004 – osvojila kar osem zlatih kolajn, je dejala, da se sicer počuti precej bolje in v boljši formi kot leta 2003, ko se je nazadnje vrnila v čoln in leto pozneje spet zmagala na OI.