Hočevar le še v dvojcu, Malijeva končala kariero

0
547

Ljubljana, 30. novembra (STA) – Vodstvo Kajakaške zveze Slovenije v prihodnjem letu čaka nov organizacijski zalogaj. Potem ko je letos uspešno gostilo evropsko slalomsko prvenstvo v Tacnu (ta je že dobil termina svetovnega pokala za 2007 in 2008), bo prihodnje leto med 6. in 9. julijem priredilo svetovno slalomsko prvenstvo za mladince v Solkanu. Večja tekmovanja za slalomiste bosta SP v Pragi in EP v L”Argentieru, spustaši bodo na SP tekmovali na zaenkrat še nedoločenem prizorišču, mirnovodaše pa čaka SP v Szegedu in EP v Račicah.


Kot je pojasnil direktor reprezentanc Andrej Jelenc, večjih sprememb glede samega dela ne bo, novost je prihod Fedje Marušiča, ki bo skozi vso sezono zadolžen za kajakaše. Kar nekaj novosti pa so doživele tekmovalne vrste. Dolgoletni reprezentant v kanuju Simon Hočevar se je odločil, da bo odslej nastopal le še v dvojcu skupaj z Aljažem Kulovcem, kajakašica Nada Mali je končala kariero, bolj resno pa se bo temu športu spet posvetil kajakaš Miha Terdič, ki bo tako gotovo še zaostril konkurenco najuspešnejše slovenske discipline v pretekli sezoni. Drugače pa bodo na izbirne tekme, ki bodo v začetku maja v Trnovem in Tacnu, prišli isti tekmovalci, ki so nastopali že v pretekli sezoni. Šele februarja bo sicer s treningi začela Nina Mozetič, ki si je poškodovala ramo konec avgusta v Bratislavi.


Rak rana kajakaškega športa sicer še vedno ostaja spust, nov udarec pa je doživel z dejstvom, da še zdaj ni znan prireditelj SP 2006. Sprva so za to določili britansko Balo, vendar je ta zaradi visokih stroškov (upraviteljem objektov bi morali organizatorji dati 60.000 evrov) organizacijo odpovedala. Kot nadomestni rešitvi se omenjata predvsem češki Karlovy Vary in italijanska Mezzana, kot pa je pojasnil Jelenc, bo SP verjetno v Italiji, saj Češka gosti že slalomsko SP in mirnovodaško EP.


Kajakaška zveza Slovenije, ki bo uspešno sezono, v kateri so med drugim slalomisti osvojili zlato, srebrno in bronasto kolajno na EP in SP, mirnovodaš Jernej Župančič Regent pa bron na sredozemskih igrah, v petek sklenila s tradicionalno prireditvijo Kajakaš leta v Hrastniku, bo prihodnje leto obeležila tudi 75-letnico prvega kajakaškega kluba – KKK Ljubljana.


Termini pomembnejših tekem sezone 2006:
– slalom:
26.-28. 5. svetovni pokal, Atene
2.- 4. 6. svetovni pokal, Augsburg
10.-11. 6. svetovni pokal, Seu d”Urgell
30. 6. – 2. 7. člansko EP, L”Argentiere
6.-9. 7. mladinsko SP, Solkan
2.-6. 8. člansko SP, Praga
25.-27. 8. mladinsko EP in EP do 23 let, Nottingham


– mirne vode:
12.-14. 5. svetovni pokal, Poznan
26.-28. 5. svetovni pokal Duisburg
6.-9. 7. člansko EP, Račice
3.-6. 8. mladinsko EP in EP do 23 let, Atene
17.-20. 8. člansko SP, Szeged
1.-3. 9. svetovni pokal, Nanjing


– spust:
24.-28. 5. člansko SP, ?
16.-18. 6. svetovni pokal, Karlovy vary
24.26. 6. svetovni pokal, Mezzana
30.6.-2.7. svetovni pokal, Lofer
20.-23. 7. mladinsko EP, Bihač