Kauzer kajakaš leta 2005

0
75

Hrastnik, 02. decembra (STA) – Kajakaška zveza Slovenije (KZS) je danes v Hrastniku podelila priznanja najboljšim tekmovalcem v pretekli sezoni. Najprestižnejše – Športnik leta KZS – je dobil kajakaš Peter Kauzer, ki je na slalomskem evropskem prvenstvu v Tacnu osvojil srebrno kolajno v posamični in zlato (skupaj s kajakaškima kolegoma Andrejem Nolimalom in Dejanom Kraljem) v moštveni tekmi. Ista posadka je odlično sezono potrdila še na svetovnem prvenstvu v Penrithu, kjer so slovenski kajakaši osvojili bronasto odličje.

“Sezona je bila res dobra. Spomini na vse uspehe so še živi, toda treba je že misliti na novo sezono in nova tekmovanja,” je ob zahvalah svojim navijačem dejal Kauzer, ki je iz rok direktorja reprezentanc Andreja Jelenca dobil tudi ključe osebnega avtomobila, s katerim se bo prevažal eno leto.

Dvaindvajsetletni Hrastničan je bil proglašen tudi za najboljšega tekmovalca v slalomu. Najboljša slalomistka je bila Nina Mozetič, ki je na EP mlajših članic osvojila sedmo mesto. Na mirnih vodah sta se najbolj izkazala Špela Ponomarenko (peta na sredozemskih igrah in dvakrat šesta na EP) ter Jernej Župančič Regent, ki si je priznanje zaslužil z bronastim odličjem na sredozemskih igrah in z 11. mestom na SP. Kauzer, Kralj, Nolimal in Župančič Regent so dobili tudi posebne nagrade za osvojene kolajne na večjih tekmovanjih.

Na zaključni prireditvi sezone, ki sta jo uspešno pripravila Občina Hrastnik in domači kajakaški klub Steklarna Hrastnik, so podelili tudi nagrade za dosežke v vse bolj množičnem tekmovanju za pokal HSE. Na mirnih vodah sta prednjačila kajakašica Branislava Miškov in kajakaš Tim Jerman, pri spustaših so bili najboljši kajakašica Lučka Cankar, kanuist Aljaž Kulovec in kajakaš Jernej Korenjak, v slalomu pa so slavili kajakašica Nina Mozetič, kanuist Dejan Stevanovič in kajakaš Dejan Kralj.

KZS je podelila tudi dve posebni priznanji, ki sta jih prejela RTV Slovenija za prispevek k popularizaciji kajakaškega športa v Sloveniji ter Rok Svetek za pomemben prispevek k razvoju KZS.