Ines Matuc tretja na svetovnem pokalu v kajakaškem maratonu v Bohinju.

0
590

Po rezultatsko zelo uspešnem prvem dnevu tekme svetovnega pokala v kajakaškem maratonu, ki ga ta vikend gosti Bohinj, je tudi drugi dan slovenska ekipa prišla do kolajne. Za njo je poskrbela kajakašica Ines Matuc, ki je bila v konkurenci mladink na 18,7 kilometra dolgi progi tretja. Kajakaš Rok Štefič je bil med mladinci deseti, Peter Samotorčan med člani pa 15.

Po štirih kolajnah, ki so jih slovenski tekmovalci v Bohinju osvojili prvi dan tekme za svetovni pokal v kajakaškem maratonu, je peto medaljo Sloveniji zadnji dan tekmovanja priveslala še kajakašica Ines Matuc. Domačinka je bila tretja tudi na sobotni preizkušnji v kratkem maratonu na 3,6 kilometra. V nedeljo so mladinke nastopile na 18,7 kilometra dolgi progi, na kateri so preveslale pet krogov, imele pa tudi štiri prenose čolnov oziroma teke s čolnom. Za progo je potrebovala eno uro in slabih 40 minut. Prvo in drugo mesto sta si priveslali madžarski tekmovalki Laura Csima in Fanni Fülöp, ki sta enaki uvrstitvi dosegli tudi na kratkem maratonu.

V konkurenci mladincev je nastopil Rok Štefič, ki je za 22,5 kilometra dolgo progo potreboval dobri dve uri, kar ga je uvrstilo na deseto mesto. Mladi kajakaši so preveslali šest krogov in pretekli pet razdalj s čolnom. Zmagal je predstavnik Velike Britanije Zyggy Chmiel, drugi je bil Madžar Matyas Gröger, tretji pa je bil še en Britanec Trebor Thomson.

V zadnji disciplini dneva, članski tekmi kajakašev na 30 kilometrov, sta startala dva Slovenca. V preizkušnji, kjer so tekmovalci morali preveslati osem krogov in sedemkrat teči s čolnom v roki, je bil Peter Samotorčan petnajsti, drugi slovenski predstavnik Matija Odar pa je tekmo zaključil predčasno, saj je na pontonu nesrečno padel v vodo. Zmagal je Norvežan Mathias Hamar, drugi je bil Danec Nicolai Blach, tretji pa Madžar Adrian Boros.

V konkurenci članic, kjer Slovenija ni imela svoje predstavnice, je zmagala Madžarka Lilla Horvath, druga je bila Čehinja Lenka Hrochova, tretja pa je bila še ena madžarska tekmovalka Edina Csernak. Tudi tekma kanuistov je minila brez slovenskih predstavnikov, na najdaljši razdalji so namreč nastopili le poljski tekmovalci. Najboljši je bil Piotr Hertel, drugi je bil Robert Drojetzki Lawrence, tretji pa Bartosz Plawski.

Tekma za svetovni pokal v kajakaškem maratonu je organizatorjem tokrat služila kot generalka za evropsko prvenstvo, ki bo v Bohinju prihodnje leto.

 

Rezultati so na voljo tukaj.