Jošt Zakrajšek državni prvak v kratkem maratonu

0
77

Na Ljubljanici je pred dobrodelnim 24-urnim veslanjem potekalo tudi državno prvenstvo v kratkem kajakaškem maratonu. Naslov državnega prvaka si je priveslal kajakaš tacenskega kluba Jošt Zakrajšek.

Na pet kilometrov dolgi progi je najhitreje veslal 39-letni Jošt Zakrajšek in se veselil naslova državnega prvaka v kratkem maratonu. Za progo med startom na Kajak kanu klubu Ljubljana, obračališčem pri Ambroževem trgu in ciljem na Livadi je potreboval 23 minut in 14 sekund. Minuto za njim je v cilj priveslal kajakaš ljubljanskega kluba Tjaš Til Kupsch, petnajst sekund za njim pa še klubski kolega Blaž Mihelič.

»Zmaga je bila enostavna, je pa tako, da grem na vsako tekmo tako, da jo odveslam najboljše kot lahko. Žal je nevihta pred tekmo v Ljubljanico nanesla veje in travo, tako da sem se moral nekajkrat ustaviti. A vseeno, tekma je tekma in trening na tekmi je najboljši,« je povedal Jošt Zakrajšek.

Tjaš Til Kupsch in Blaž Mihelič, ki sta še mladinca, sta bila prvi in drugi v tej starostni kategoriji, kakor tudi med mlajšimi člani, v obeh pa se jima je na tretjem mestu pridružil član KKK Tacen Jon Šenk.

V ženski konkurenci je s prednostjo treh minut slavila Ana Šteblaj, članica domačega ljubljanskega kluba. Na drugo mesto je priveslala Marie Mašinova, na tretje pa Špela Marinko, obe Anini klubski kolegici.

Ana Šteblaj je bila najboljša še v razvrstitvi mlajših članic do 23 let, kjer je bila Špela Marinko druga, Veronika Klemenčič pa tretja. Špela Marinko je postala državna prvakinja med mladinkami, Veronika Klemenčič je osvojila srebrno kolajno, Alma Medjugorac Menendez pa bronasto. Vse omenjene tekmovalke so članice KKK Ljubljana.