Jošt Zakrajšek je v finalu A na 1000 metrov zasedel četrto mesto.

0
290

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je na tretji tekmi svetovnega pokala v Moskvi odlično nastopil v finalu A na 1000 metrov. V konkurenci kajakašev je zasedel četrto mesto.

Tekmovalec tacenskega kluba, ki je med mirnovodaše prestopil nedolgo tega, nadaljuje z zelo dobrimi predstavami na tekmah za svetovni pokal. Potem ko je pretekli vikend v Duisburgu prvič veslal v finalu A na 1000 metrov in zasedel osmo mesto, je tokrat naredil še korak dlje in se na tretji tekmi svetovnega pokala povzpel na četrto mesto. Za zmagovalnimi stopničkami pa je zaostal za manj kot pol sekunde.

»S starta sem se pognal dobro in tudi nadaljeval v tem ritmu. Vseeno pa sem čutil, da še nisem tisti pravi. Kljub temu sem bil na svoje veslanje dobro skoncentriran in v cilj sem priveslal kot četrti. Po eni strani sem nekoliko nesrečen, saj sem osvojil četrto mesto, po drugi strani pa sem zelo srečen, saj sem s tem rezultatom znova naredil korak višje in popravil svojo najboljšo uvrstitev iz Duisburga,« je po tekmi povedal Jošt Zakrajšek, ki je imel v zadnji četrtini proge celo najhitrejši čas, a ga je na četrto mesto potisnilo nekoliko počasnejše veslanje v prvem delu proge.

Najboljši je bil Kanadčan Adam Van Koeverden, drugo mesto si je priveslal Avstralec Murray Stewart, tretje pa Rus Pavel Nikolajev. Zakrajška v nedeljo čaka dvojni program. V jutranjem delu programa bo nastopil v svojem prvem finalu A na 500 metrov, popoldne pa bo tekmoval še na 5000-metrski razdalji.

Uradna stran tekmovanja: http://wc2012moscow.kayak-canoe.ru/