Nejc Žnidarčič je zmagal na tekmi svetovnega pokala v Banjaluki, Debeljak je bil 4., Kolar pa 5.

0
581

Spustaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je zelo uspešno nastopil na tekmi za svetovni pokal, ki jo ta vikend gosti Banjaluka. V sprinterski preizkušnji je kljub poškodovanemu čolnu zmagal še drugič v zadnjem tednu dni. Njegov uspeh sta s četrtim in petim mestom dopolnila še Vid Debeljak in Tim Kolar.

Primorski kajakaš Nejc Žnidarčič je še enkrat več dokazal, da je najboljši v sprinterskih preizkušnjah na divjih vodah. Potem ko je bil najboljši na tekmi za svetovni pokal že prejšnji teden v Kraljevu, je zelo dobro pripravljenost tokrat potrdil še v Banjaluki. Z najhitrejšima časoma v obeh vožnjah si je zagotovil več kot dve sekundi in pol prednosti pred drugouvrščenim Francozom Theom Devardom. Tekmovalci so bili sicer zelo izenačeni, saj so preostali uvrščeni med najboljšo deseterico tekmovanje končali z razliko dveh sekund. Žnidarčič je sicer nastopil s poškodovanim čolnom, saj je šele ob prihodu v cilj, ko je bil čoln poln vode, opazil, da je na špici čolna luknja.

»Jutri je še ena tekma in upam na dobro uvrstitev. S tem si bom zagotovil zmago v skupnem seštevku, kar bi pomenilo tudi osvojeni prvi cilj sezone. Potem sledijo priprave na svetovno prvenstvo. Danes smo dokazali, da smo odlični tudi kot moštvo, zato verjamem, da lahko v Franciji osvojimo več kolajn,« je po tekmi povedal Nejc Žnidarčič.

Uspeh sta dopolnila Vid Debeljak in Tim Kolar, ki sta zasedla četrto oziroma peto mesto. Debeljak je tako dokazal, da sodi med najboljše mladince na svetu in da bo nanj potrebno računati tudi v prihodnje. »Ne vem, kaj naj rečem, lahko pa se prešerno nasmejem. Nisem verjel, da mi bo šlo tako dobro. V Kraljevu bi še lahko rekel, da je šlo za srečo, vendar sem tu dokazal, da sem blizu najboljših,« je povedal mladi Vid Debeljak, ki so se mu zmagovalne stopničke izmuznile za vsega enajst stotink sekunde.

Zelo dobro je nastopil tudi Tim Kolar, ki je bil peti: »Danes je bila lepa tekma. Na žalost je tekmovanj za svetovni pokal premalo, saj sem iz tekme v tekmo boljši in verjamem, da bi se že na naslednji lahko povzpel višje. Tako bom pa na svetovnem prvenstvu višje.« Simon Oven je zasedel 13., Maks Frančeškin pa 14. mesto.

Svetovno prvenstvo najboljše spustaše čaka ob koncu meseca v Franciji, jutri pa bo na sporedu še tekma za svetovni pokal v klasičnem spustu, kjer je prejšnji teden Nejc Žnidarčič zasedel drugo mesto.