Jure Kragelj in dvojec Manfreda-Pikon v finalu A svetovnega prvenstva za mladince in U23

0
638

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Auronzu smo videli prve slovenske nastope. Jure Kragelj ter dvojec Matevž Manfreda – Anže Pikon so si priveslali uvrstitev v sobotni finale A.

Mladinec Jure Kragelj je zelo dobro nastopil na 1000-metrski razdalji. Najprej je bil v svoji kvalifikacijski skupini kajakašev tretji, zaostal je le za Madžarom Balintom Kollekom in Čehom Ondrejem Hirschom ter se tako brez težav prebil v polfinale.

Polfinalna tekma je bila na sporedu že danes in Jure Kragelj se je znova izkazal. V tretji polfinalni skupini je bil drugi, od njega je bil hitrejši Švicar Luca Lauper, ter tako prišel do finala A kajakašev mladincev na 1000 metrov. Kragelj je imel skupno šesti čas polfinalnih tekem. Boj za kolajne je na sporedu v soboto.

Odlično sta nastopila tudi Matevž Manfreda in Anže Pikon v kajakaškem dvojcu na 500 metrov v starostni skupini do 23 let. V kvalifikacijski skupini sta imela sicer peti čas, a jima je ta prinesel napredovanje v polfinale, kjer pa sta nato ciljno linijo prečkala kot tretja ter tako prišla do finala A, ki bo prav tako na sporedu v soboto. V tretji polfinalni skupini sta zaostala za madžarsko navezo Vajda – Szabo in nemško posadko Sommer – Borkowski.

Tekmoval je tudi Tit Faletič, in sicer v kvalifikacijah kajakašev do 23 let na 1000 metrov. V svoji kvalifikacijski skupini je bil šesti in tako žal obstal v prvi fazi tekmovanja. Napredovanje se mu je izmuznilo za štiri desetinke.

V petek bo Matevž Manfreda veslal v kvalifikacijah kajakašev do 23 let na 500 metrov, Jure Kragelj pa na isti razdalji med mladinci.

REZULTATI in SPLETNI PRENOS: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-world-championships/auronzo-2023

Foto: Tomaž Kragelj