Mladi spustaši na Češkem do treh ekipnih bronov

0
825

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Roudnicah nad Labem je slovenska reprezentanca osvojila tri bronaste kolajne v ekipnih tekmah klasičnega spusta.

Po več letih uspehov mladih spustašev v preizkušnjah sprinta na divjih vodah so tokrat Tjaš Til Kupsch, Jon Šenk in Blaž Mihelič priveslali do velikega uspeha v ekipni tekmi klasičnega spusta. Slovenska trojka je bila tretja, za zlato kolajno pa so zaostali za devet sekund. Zmagali so predstavniki Češke, srebrno kolajno pa so si priveslali Nemci.

Kolajno bronastega leska so okoli vratu nadeli tudi kanuistkam v konkurenci do 23 let. Lea Senica, Sara Globokar in Naja Pinterič so zaostale le za predstavnicami Češke in Francije, za ekipama, v katerih so veslale že izkušene dobitnice kolajn s članskih prvenstev.

Za še en bron pa so poskrbeli kanuisti v konkurenci do 23 let. Ekipo so sestavljali Martin Gale, Nejc Gradišek in Aljaž Marko Golob. Zmagali so kanuisti Češke, drugi pa so bili Nemci.

Mladinska ekipa kajakašic, v postavi Hana Bedrnjak, Lea Senica in Sara Globokar je priveslala do petega mesta. Kolajne so osvojile kajakašice Češke, Francije in Nemčije.

Ana Šteblaj, Špela Marinko in Naja Pinterič so nastopile v ekipni tekmi kajakašic do 23 let in v cilj priveslale kot šeste. Naslov ekipnih svetovnih prvakinj med mlajšimi članicami v klasiki so si priveslale kajakašice Velike Britanije, druge so bile Švicarke, tretje pa Nemke.

Šesto mesto so osvojili tudi slovenski kajakaši v konkurenci do 23 let Matija Preskar, Lenart Stanovnik in Klemen Breznik. Zmagali so Belgijci, drugi so bili Čehi, tretji pa Nemci.

V petek se prvenstvo nadaljuje s kvalifikacijskimi vožnjami v sprintu na divjih vodah.

REZULTATI: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-championships/roudnice-nad-labem-2023/results