Jure Meglič je na petkovi tekmi v Liptovskem Mikulašu zasedel 12. mesto.

0
560

Kajakaš Jure Meglič ta vikend tekmuje na Slovaškem, kjer se je udeležil močne mednarodne tekme v Liptovskem Mikulašu. Prireditelji so že v petek organizirali mednarodno tekmo, v soboto in nedeljo pa bo na sporedu še 65. tatranski slalom. Na petkovi tekmi je bil Meglič 12.

Kajakaš Jure Meglič je na petkovi tekmi v izjemno močni konkurenci, kjer so tekmovali vsi najboljši slovaški, poljski, italijanski in ruski slalomisti, zasedel 12. mesto. Prvo vožnjo je opravil brez kazenskih sekund, v drugi pa prejel dve ter za zmagovalcem zaostal za 4,45 sekund. Najboljši je bil Poljak Rafal Polaczyk, drugi je bil Rus Pavel Ejgel, tretji pa olimpijski prvak Daniele Molmenti, ki si je po zlatu v Londonu vzel dolg premor in na Slovaškem nastopil na prvi mednarodni tekmi v letošnji sezoni.

V konkurenci kanuistov sta prevladovala slovaška tekmovalca Matej Benuš in Alexander Slafkovsky, Poljak Grzegorz Hedwig je bil tretji. Najboljša  v konkurenci dvojcev sta bila Poljaka Piotr Szczepanski in Marcin Pochwala, drugo in tretje mesto sta si priveslali slovaški posadki Škantar – Škantar in Kučera – Batik. Med kajakašicami je zmagala Rusinja Marta Kharitonova, druga je bila Poljakinja Joanna Medon Polaczyk, tretja pa Slovakinja Elena Kaliska. Med kanuistkami je ciljno linijo najhitreje prečkala Slovakinja Katarina Macova, druga je bila Brazilka Ana Satila, tretja pa Ukrajinka Viktorija Us.