Jure Meglič je v kvalifikacijah tekem na Slovaškem zasedel 19. mesto.

0
569

Kajakaš Jure Meglič je v kvalifikacijah 65. tatranskega slaloma v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem zasedel 19. mesto in se uvrstil v nedeljski polfinale. Najboljši med kajakaši je bil Poljak Dariusz Popiela, drugi je bil olimpijski prvak Daniele Molmenti, tretji pa Slovak Martin Halčin.

Tekmovalec tacenskega kluba Jure Meglič se je kot edini izmed slovenskih slalomistov udeležil močne mednarodne tekme v Liptovskem Mikulašu, ki so jo mnoge reprezentance izkoristile tudi za izbirno tekmo za sestavo reprezentanc. Poleg najboljših Slovakov in Jureta Megliča na tekmovanju nastopajo tudi Poljaki, Italijani, Rusi, Brazilci itd. Na Slovaškem Megliču sicer ne gre vse po načrtih, saj je v obeh kvalifikacijskih vožnjah prejel po štiri kazenske sekunde, kar ga je potisnilo na 19. mesto. Za zmagovalcem kvalifikacij Dariuszem Popielo s Poljske je zaostal za 8,60 sekund. Drugo mesto si je priveslal olimpijski prvak Daniele Molmenti, ki si je po londonskem zlatu vzel daljši odmor in se na novo sezono začel pripravljati nekoliko kasneje kot sicer. Tretji je bil domačin Martin Halčin. Tekmovalci so se na tekmi pomerili tudi v petek, kjer je Jure Meglič zasedel 12. mesto. Zmagal je Poljak Rafal Polaczyk, drugi je bil Rus Pavel Ejgel, tretji pa Daniele Molmenti.

Med kanuisti se je v kvalifikacijah mednarodnega slaloma najbolj izkazal Slovak Alexander Slafkovsky, drugi je bil Rus Alexander Lipatov, tretji pa še en Slovak Matej Benuš. Najboljša kajakašica v kvalifikacijah je bila Slovakinja Jana Dukatova, ki je bila boljša od reprezentančne kolegice in dvakratne olimpijske prvakinje Elene Kaliske, tretje mesto pa si je priveslala Nemka Stefanie Horn, ki sicer tekmuje za Italijo. V konkurenci dvojcev sta bila najboljša Rusa Dimitrij Larionov in Mihail Kuznetsov, Poljaka Piotr Szczepanski in Marcin Pochwala sta bila druga, njuna rojaka Filip in Andrzej Brzezinski pa tretja.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinala in finala.

 

Rezultate lahko spremljate na: http://www.ktklm.sk/top/mts-2013.html