Jutri in v sredo DP v spustu na divjih vodah

0
556

Medtem ko večina uživa v prazničnih dneh, slovenski kajakaši ne počivajo. V torek in sredo spustaše na divjih vodah čaka državno prvenstvo, ki bo obenem tudi izbirna tekma za sestavo reprezentance. Najprej jih v Solkanu čaka sprinterska preizkušnja, dan kasneje pa še klasični spust na Savi Dolinki.


V torek bo v kajakaškem centru v Solkanu na sporedu državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki bi sicer moralo biti na reki Savi v Tacnu, a so morali tekmovanje zaradi izjemno nizkega vodostaja reke prestaviti na Primorsko. Prva vožnja se bo pričela ob 17. uri, poleg posamične tekme pa bo na sporedu tudi moštvena.


Dan kasneje pa se bodo tekmovalci pomerili še v klasičnem spustu. Pet kilometrov dolgi spust na Savi Dolinki (začetek v Piškovici, cilj pa nad Šobčevim bajerjem) se bo začel ob 11. uri. Na državnem prvenstvu naj bi nastopili vsi najboljši slovenski tekmovalci v spustu na divjih vodah.


Tekmi pa ne bosta prinesli le državnih naslovov, temveč tudi mesta v državni reprezentanci. Najboljši bodo tako odpotovali na člansko evropsko prvenstvo v Kraljevu ter svetovno prvenstvo v sprintu, ki ga bo gostil nemški Augsburg, mladinci pa si bodo z dobrimi dosežki na DP zagotovili mesto v ekipi za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v češki Opavi.