Kajakašice so v ekipni tekimi klasičnega spusta zasedle 4. mesto.

0
566

Zadnji dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Solkanu slovenska ekipa ni uspela osvojiti kolajne. V ekipnih preizkušnjah klasičnega spusta so bile še najbližje kolajni kajakašice Anja Kancler, Neža Vrevc in Eva Vrevc, ki so zasedle četrto mesto.

Evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki ga je ta konec tedna gostil Solkan, se je končalo z ekipnimi tekmami v klasičnem spustu, kjer pa mladi slovenski reprezentanti niso uspeli poseči po najvišjih mestih. Slovenska ekipa je tako ostala pri treh osvojenih kolajnah, za katere so poskrbeli kanuistka Anja Kancler, ekipa kajakašev in kajakaš Vid Debeljak. Najboljši slovenski rezultat dneva so priveslale kajakašice Anja Kancler, Neža Vrevc in Eva Vrevc, ki so v cilj priveslale s četrtim časom, za bronasto kolajno pa zaostale za enajst sekund. Najhitreje so iz Solkana, kjer je bil start, do cilja v Italiji priveslale italijanske kajakašice, druge so bile Švicarke, tretje pa Nemke.

Kanuisti Luka Žganjar, Blaž Zupan in Jure Klun so zasedli šesto mesto, za zmagovalci pa zaostali za minuto in 26 sekund. Najboljši so bili nemški tekmovalci, drugo mesto so zasedli Čehi, tretje pa Francozi. Kajakaši Matic Klobučar, Vid Debeljak in Rok Markočič, ki so v ekipni sprinterski tekmi zmagali, so bili v klasičnem spustu sedmi. Slavili so Nemci, pred Italijani in Belgijci. Prav tako sedmo mesto so osvojili Kovačič-Testen, Čermelj-Koren in Zupan-Žganjar, ki so v kategoriji dvojcev za zmagovalci iz Francije zaostali za minuto, 49 sekund in 59 stotink. Drugi so bili Nemci, tretji pa Čehi.

Največ težav je imela ekipa kanuistk v postavi Anja Kancler, Alja Kozorog in Beti Medved, ki tekme ni uspešno dokončala. Mlada Beti Medved se je namreč prevrnila že v zgornjem, najbolj divjem, delu proge, tako da je bilo možnosti za kolajno hitro konec. Zlato kolajno so si priveslale francoske kanuistke, druge so bile Čehinje, tretje pa Italijanke.

Solkan bo prihodnji teden gostil še eno evropsko prvenstvo. Za naslove najboljših na stari celini se bodo merili slalomisti, ki bodo tekmovali na prvenstvu za mladince in mlajše člane. Na Soči bodo nastopili vsi najboljši slovenski tekmovalci, ki bodo veljali za favorite v praktično vseh kategorijah, največ pozornosti pa bo zagotovo usmerjeno v mlajše člane. V konkurenci kanuistov bodo namreč tekmovali Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, med dvojci bosta nastopila Luka Božič in Sašo Taljat, med kajakašicami Eva Terčelj, med kajakaši pa Martin Albreht in Simon Brus, ki so ta konec tedna tekmovali na tekmi svetovnega pokala v Bratislavi.

 

Uradna stran prvenstva: www.kayaksolkan2012.si