Kanuistke in kanuisti opravili s kvalifikacijami svetovnega pokala v Augsburgu, polfinale in finale kajaka popoldne

0
200

Drugi tekmovalni dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu so dopoldne kanuistke in kanuisti nastopili v kvalifikacijah. Najboljši slovenski dosežek dneva je postavila kanuistka Alja Kozorog, ki je bila četrta. Ob 14. uri se kajakašice in kajakaši v polfinalu podajajo v boj za mesta v finalu, ki se začne ob 16.45, prenos bo na TV SLO2.

Primorska kanuistka Alja Kozorog je odlično veslala v kvalifikacijah prve tekme za svetovni pokal v sezoni 2023 v Nemčiji. V močni konkurenci je namreč v cilj priveslala s četrtim časom in se gladko uvrstila v sobotni polfinale. Na progi je imela dotik, ki ji je prinesel dve kazenski sekundi, za vodilno tekmovalko kvalifikacij Nemko Andreo Herzog pa je zaostala za dobrih šest sekund. Razlike med tekmovalkami so bile kar velike, prav nobeni pa ni uspelo proge preveslati brez dotikov. Andrea Herzog na prvem mestu, Avstralka Jessica Fox na drugem in Čehinja Martina Satkova na tretjem mestu so imele tako kot Alja Kozorog po dve kazenski sekundi.

Z 20. rezultatom je zadnjo vstopnico za polfinale po prvem nastopu ujela tudi Eva Alina Hočevar, ki je imela štiri kazenske sekunde. Lea Novak je bila po prvi vožnji 33., tako da je morala na progo še v drugo. Žal se ji je drugi nastop začel podirati že v prvih vratih, kjer je prejela prvi dve kazenski sekundi, te so se vrstile tudi v nadaljevanju in skupno 12 kazenskih sekund je bilo preveč za eno od desetih mest, ki je po drugi vožnji še vodilo v sobotni polfinale. Bila je 15.

Nekoliko presenetljivo si je v konkurenci kanuistov s prvo vožnjo polfinale zagotovil le Benjamin Savšek, ki je s štirimi kazenskimi sekundami prišel na 12. mesto. Nejc Polenčič je bil po prvi vožnji 21., prav tako s štirimi kazenskimi sekundami, Luka Božič pa je bil šele 50. Božič, drugi na svetovni jakostni lestvici tik za Savškom, je imel veliko težav v začetku proge, saj je v tretjih vratih prejel 50 kazenskih sekund, še dve pa v četrtih vratih. V drugem nastopu je svojo nalogo opravil z odliko. Kljub dvema kazenskima sekundama je bil suvereno prvi in se uvrstil v drugo fazo tekmovanja, medtem ko je Nejc Polenčič obstal v kvalifikacijah, saj je imel 54 kazenskih sekund in bil 33.

Najhitrejši kanuist kvalifikacij je bil Francoz Lucas Roisin, drugi je bil Britanec Adam Burgess, tretji pa Italijan Raffaello Ivaldi.

Sledijo polfinale vožnje kajakašic in kajakašev, ki se začnejo ob 14. uri. Finale se bo začel ob 16.45, prenos bo na TV SLO 2.

Rezultati in povezava do spletnega prenosa na Recastu: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/augsburg-2023