Kauzer in Kragljeva najhitrejša v kvalifikacijah

0
433

Slovenska kajakaša Peter Kauzer in Urša Kragelj sta bila najhitrejša v kvalifikacijah tekme za točke ICF v Penrithu. Dobro so nastopili tudi preostali slovenski tekmovalci, saj so se z izjemo štiri mlajših kajakašev prav vsi uvrstili v polfinala.


Na izjemno močni tekmi na olimpijski progi v Penrithu sta se najbolje izmed slovenskih slalomistov, ki trenirajo v Avstraliji, odrezala Peter Kauzer in Urša Kragelj, ki sta v kvalifikacijah prepričljivo zmagala. Urša Kragelj je namreč najbližjo zasledovalko in dvakratno olimpijsko prvakinjo Štepanko Hilgertovo prehitela za sekundo in enajst stotink, Kauzer pa je bil od drugouvrščenega Nizozemca Roberta Boutena hitrejši za 79 stotink sekunde. »Prva vožnja je bila dobra in z njo sem bil zelo zadovoljen. Po petih tednih in pol trdega treninga v Avstraliji sem že nekoliko utrujen. Prva vožnja je bila takšna, kakršno sem si želel, brez tehničnih napak. Na cilju sem bil utrujen, ampak drugače je bilo vse dobro. Druga vožnja ni bila dobra, ampak sem tako utrujen, da je kar težko,« je po tekmi povedal Peter Kauzer. Brez večjih težav se je v polfinale uvrstil tudi Jure Meglič, ki je z le malo treninga na tej progi osvojil enajsto mesto. Nastop v polfinalu sta si priveslala še Janoš Peterlin z 19. in Gregor Brovinsky s 37. mestom. V kvalifikacijah so obstali Alen Kovačič, Martin Albreht in Anej Berlot.


Nad najhitrejšim časom v ženski konkurenci je bila zelo presenečena Urša Kragelj: »Pred tekmo smo ravno imeli premor, zato sem jo vzela bolj kot trening, kar je bilo dobro, saj nisem bila nervozna. Pred tekmami sem običajno namreč živčna. Zgornji del v prvi vožnji je bil dober, na koncu pa sem izgubila nekaj časa. V drugi vožnji sem to uspela nadoknaditi, čeprav nisem bila najboljša v zgornjem delu. Zadovoljna sem.« V polfinale sta se prebili tudi trinajstouvrščena Eva Terčelj in Nina Mozetič, ki je bila 17. Tekmovanje je že zaključila Ajda Novak, ki je bila na 32. mestu prepočasna za napredovanje.


V soboto bodo v polfinalih nastopili tudi kanuista Anže Berčič (16. mesto) in Jernej Zupan (29. mesto) ter oba dvojca Sašo Taljat – Luka Božič (15. mesto) in Luka Slapšak – Urban Jarc (17. mesto). Kajakaši bodo s tekmo nadaljevali v nedeljo.


Podrobnejše rezultate lahko najdete na:
http://www.ausopen.canoe.org.au/default.asp?MenuID=Results/20918/0/,Day_1_Results/20928/0/