Kragljeva osma v Penrithu

0
425

Slovenska kajakašica Urša Kragelj je bila edina slovenska finalistka v sobotnem delu tekmovanja za točke ICF v Avstraliji. Za las so brez finala ostali kajakašica Eva Terčelj ter dvojec Sašo Taljat-Luka Božič, ki so zasedli enajsto mesto.


Po odličnem rezultatu v kvalifikacijah, kjer je Urša Kragelj dosegla najhitrejši čas in se zanesljivo uvrstila v nadaljevanje tekmovanja, je Primorka dobro nastopila tudi v polfinalu. Med tridesetimi kajakašicami, kolikor jih je bilo na štartu, je dosegla peti čas in si s tem zagotovila nastop v velikem finalu. Tam je naredila napako, ki ji je prinesla dve kazenski sekundi, na koncu pa zasedla osmo mesto. Kragljeva je bila po tekmi zadovoljna: “V polfinalu mi čoln ni stekel, vseeno sem vztrajala s čisto vožnjo do konca, saj je bil prvi cilj uvrstitev v finale. Finalna vožnja je bila, kar se tiče priprave dobra, ampak sem bila že v zgornjem delu počasnejša in imela dotik. Srednji in spodnji del sta bila dobra, prav v cilju pa sem naredila še eno večjo napako, ko sem komaj ujela zadnja vrata in se po njih še skoraj prevrnila. Samo brez spodnje napake bi bila približno dve sekundi hitrejša, kar bi bil soliden rezultat. Kot sem povedala že pred kvalifikacijami, se za tekmo nismo pripravljali in gotovo punce nismo bile spočite kot ostale tekmovalke.” Za 40 stotink sekunde se je finale izmuznil Evi Terčelj, ki je tako osvojila končno enajsto mesto. Dober rezultat je dosegla tudi tretja Slovenka v polfinalu, Nina Mozetič, ki je bila trinajsta. Zmago v ženski konkurenci kajakašic si je sicer priveslala svetovna prvakinja iz Tacna, Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je bila boljša od Nemke Jasmin Schornberg in domačinke Rosalyn Lawrence.


Za las sta finale zgrešila tudi Luka Božič in Sašo Taljat v kategoriji dvojcev, ki sta – tako kot Terčeljeva – osvojila enajsto mesto. Luka Slapšak in Urban Jarc sta bila trinajsta. Na progi v Penrithu sta bila najboljša Slovaka Peter in Ladislav Škantar. Drugo mesto sta zasedla Britanca Timothy Baillie in Etienne Stott, tretje pa Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Štepanek.


V polfinalu kanuistov sta slovenske barve zastopala Anže Berčič in Jernej Zupan. Nobenemu izmed njiju se ni uspelo uvrstiti v finale. Berčič je zasedel 16. mesto, Jernej Zupan pa je bil 20. Z več kot sekundo naskoka je slavil dvakratni olimpijski zmagovalec, Francoz Tony Estanguet, pred Špancem Anderjem Eloseguijem in rojakom Denisom Gargaudom Chanutom.


Zadnji dan tekmovanja se bodo za čim boljše uvrstitve potegovali kajakaši in kanuistke, kjer pa Slovenija nima svoje predstavnice.


Rezultate si lahko ogledate na:
http://www.ausopen.canoe.org.au/default.asp?MenuID=Results/20918/0/,Day_2_Results/20929/0/