Stopničke za Kauzerja

0
505

Zadnji dan tekmovanja za točke ICF v Avstraliji se je kajakaš Peter Kauzer kot edini Slovenec uvrstil v finale in tam zasedel tretje mesto. Le malo pa je za napredovanje med deseterico najboljših zmanjkalo Juretu Megliču, ki je zasedel enajsto mesto.


V polfinalu kajakašev, kamor se je iz kvalifikacij prebilo 40 najhitrejših, je nastopila četverica Slovencev, v finale pa se je s tretjim časom uvrstil le Peter Kauzer, ki je bil tretji tudi ob koncu tekme. »Proga je bil za razliko od kvalifikacijske zahtevnejša in daljša. Polfinalni nastop je bil odpeljan zanesljivo, kar je bilo dovolj za uvrstitev v finale. V finalu je bila vožnja do šestnajstih vratic dobra, v zadnjem delu proge pa je utrujenost pokazala svoje zobe. Po šestih tednih močnega treninga je bilo to pričakovati. Čolna enostavno nisem mogel nadzorovati, pripetila se je napaka – dotaknil sem se vratic –  a nič za to. Uvrstitev je dobra, z vožnjami in prikazanim sem lahko zadovoljen,« je po tekmi preko svoje spletne strani sporočil Peter Kauzer, ki ga čaka še dober teden  napornih treningov. »Časa za počitek ni. Z dosedanjimi opravljenimi treningi in trenutno formo sem lahko več kot zadovoljen, vendar uvodni nastop vseh nas definitivno ni pokazatelj razpleta sezone,« je še zapisal.


Zelo blizu najboljših je bil tudi letošnji dobitnik Bloudkove plakete Jure Meglič, ki ga je od nastopa v finalu ločilo le pol sekunde in je zasedel enajsto mesto. V polfinalu sta tekmovala tudi Gregor Brovinsky in Janoš Peterlin, ki pa sta bila zaradi napak uvrščena na 34. oziroma 38. mesto. Zmagal je Britanec Campbell Walsh, drugo mesto pa je zasedel Avstralec William Forsythe.


Tekmovale so tudi kanuistke, kjer pa Slovenija ni imela svoje predstavnice. Najboljša je bila domačinka Rosalyn Lawrence, ki je bila uspešna tudi v konkurenci kajakašic, kjer je bila tretja. Drugo mesto je pripadlo njeni rojakinji Jessici Fox, tretja pa je bila še ena Avstralka Leanne Guinea.


Podrobnejše rezultate lahko najdete na: http://www.ausopen.canoe.org.au/default.asp?MenuID=Results/20918/0/,Day_3_Results/20932/0/