Priprave hitrih kajakašev

0
504

Naši reprezentanti v kajakaških hitrih disciplinah so sredi priprav za novo sezono. Del ekipa je bil v Skradinu na Hrvaškem, Del pa se samostojno pripravlja na ločenih pripravah.


Tako je Jošt Zakrajšek, ki se je odločil slediti svojemu programu treninga in se ne priključuje treningom pod vodstvom nemškega trenerja Helmuta Beutla zaključil že drugi niz priprav, ki jih je izvedel v Novemgradu v Hrvaški Istri. Veslanje po reki Mirni je bilo po njegovem okusu, saj kot je rekel je reka Mirna ravno dovolj dolga, da se njegova mašina dobro ogreje.
Vreme mu je bilo naklonjeno, daj je bilo prejšnji teden morje v Istri mirno, brez valov in tudi pihalo ni, tako da so bile razmere za trening več kot idealne.
 
Ravno nasprotno pa so imeli naši reprezentanti v Skradinu več težav. Motil jih je močan veter, ki se nikakor ni hotel umiriti in predčasno so prekinili trening ter se vrnili domov. Veter jim je na poti domov prevrnil prikolico a na srečo ni bilo večje škode na opremi, v Skradin pa se bodo še vrnili.
 
Jošt Zakrajšek si treninga daleč od doma niti ne more privoščiti, saj uresničuje svoje napovedi in se skorajda vsak vikend udeležuje tekmovanj v teku na smučeh, kjer se redno uvršča v sam vrh.
 
Različni načini treninga obetajo hude boje med našimi hitrimi kajakaši, za katere lahko trdimo, da so vsi naredili kvaliteten korak naprej glede na lansko leto in z optimizmom čakajo prvih tekmovanj.