Kragljeva najboljša v klavilikacijah.

0
287

Slalomisti so opravili s kvalifikacijami prvenstva Oceanije, ki ta vikend poteka na progi v Penrithu, kjer so leta 2000 potekale olimpijske igre. V ženski konkurenci je bila najboljša Urša Kragelj, ki se je tako brez težav prebila v polfinale. Tam bo sicer nastopilo devet slovenskih čolnov. 

Na prvenstvu Oceanije, ki bi najprej moralo šteti tudi za točke svetovnega pokala, vendar so odločitev nato spremenili in šteje le za točke ICF, je izmed slovenskih tekmovalcev najboljši rezultat dneva postavila Urša Kragelj, ki je bila najboljša v konkurenci kajakašic. Najbližjo tekmico, domačinko Jessico Fox, je ugnala za 79 stotink sekunde, tretje mesto pa je pripadlo Francozinji Emilie Fer. »To je šele druga tekma v tej sezoni. Poskušala sem se skoncentitrati in predvsem vživeti v tekmovalno rutino, saj prav veliko časa za pripravo ni. Tekma je bila namenjena predvsem temu. Danes mi je lepo uspelo, bila sem tudi zelo umirjena,« je po kvalifikacijah povedala Kragljeva. Na tekmi je nastopila tudi Eva Terčelj, ki pa je imela nekoliko več težav. V prvi vožnji so ji sodniki prisodili štiri kazenske sekunde, v drugi pa jih je nabrala 52, tako da je kvalifikacije končala na 18. mestu in se brez težav uvrstila v sobotni polfinale.

V dopoldanskem delu tekmovanja so nastopili tudi kanuisti in se vsi, z izjemo Jureta Lenarčiča, ki je bil 34., prebili v nadaljevanje tekmovanja. Najboljši je bil Benjamin Savšek na 11. mestu, medtem ko sta Blaž Cof in Anže Berčič zasedla 27. oziroma 29. mesto. Najhitrejši je bil aktualni svetovni prvak Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Čeh Stanislav Ježek, tretji pa še en Francoz Tony Estanguet.

V popoldanskem delu programa so se na progo podali še kajakaši, kanuistke in dvojci. Svetovni prvak Peter Kauzer je v obeh kvalifikacijskih vožnjah naredil napaki, ki sta mu prinesli po dve kazenski sekundi, tako da je končal na 11. mestu. S tem se je brez težav uvrstil v nedeljski polfinale, kjer mu bo izmed Slovencev družbo delal še Martin Albreht, ki je zasedel 33. mesto. Manj uspešna sta bila Janoš Peterlin in Matej Poljanec, ki sta zasedla 49. oziroma 68. mesto.

Zaradi manjšega števila prijavljenih v konkurenci dvojcev so v polfinale napredovali vsi čolni. Najhitrejši rezultat dneva sta postavila Slovaka Peter in Ladislav Škantar, druga sta bila Nemca Franz Anton in Jan Benzien, tretja pa Francoza Fabien Lefevre in Denis Gargaud Chanut. Najboljša Slovenca sta bila Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila deveta. Z rezultatom nista bila najbolj zadovoljna. »V drugi vožnji sva veslala drugače, z višjo frekvenco, vendar se nama je linija podrla že v tretjih vratih. Tudi s prvo vožnjo nisva najbolj zadovoljna. Čas je bil presenetljivo dober, tako da so očitno tudi drugi delali napake,« je povedal Sašo Taljat. Luka Slapšak in Urban Jarc sta bila deseta.

V  konkurenci kanuistk, kjer Slovenija nima predstavnice, so bile najboljše Avstralka Rosalyn Lawrence, Čehinja Katerina Hoškova in še ena Avstralka Leanne Guinea.

Več informacij in podrobnejše rezultate lahko najdete na uradni strani: http://oceania.canoe.org.au/?Page=22594